Kamila Valieva, noua stea a patinajului artistic, susține că nu s-a dopat. Patinatoarea spune că a luat din greșeală un medicament de inimă al bunicului ei

Patinatoarea artistică Kamila Valieva a fost lăsată să concureze la concursul individual

Kamila Valieva, noua stea a Rusiei la patinaj artistic feminin, a declarat că a luat din greșeală un medicament pentru inimă, care era al bunicului ei. Adolescenta, în vârstă de 15 ani , poate concura la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, chiar dacă a nu a trecut testul controlui antidoping făcut în Rusia, în cursul lunii decembrie.

Dacă decizia finală va fi că Kamila Valieva s-a dopat, ea ar pierde posibila medalie pe care o poate câștiga.

Cazul ei nu a fost încă lămurit. Kamila Valieva a fost lăsată să concureze la concursul individual care va avea loc astăzi, unde este favorită. Dacă se va demonstra că sportiva este nevinovată, suspendarea acesteia de la Jocurile Olimpice ar fi fost o greșeală care nu mai poate fi reparată. Acesta a fost argumentul adus în luarea deciziei.

Denis Oswald, preşedintele permanent al Comisiei de disciplină a Comitetului Olimpic Internaţional a declarat că: „Argumentul ei a fost că s-a produs această situație cu un produs pe care îl lua bunicul ei. Ea a prezentat elemente care au adus unele îndoieli cu privire la vinovăția ei.

Desigur, vă puteți imagina că o fată de 15 ani nu ar face așa ceva de una singură. Deci da, anturajul va fi investigat”.

Patinatoarea artistică rusă Kamila Valieva a declarat că este „fericită”, dar „obosită emoțional”.

„Zilele trecute au fost foarte dificile pentru mine”

Favorită la medalia de aur, sportiva a continuat să se antreneze, chiar dacă nu știa dacă va putea continua să concureze.

„Zilele trecute au fost foarte dificile pentru mine”, a declarat Valieva. Ea a apărut câteodată înlăcrimată la antrenamente. „Parcă nu mi-a mai rămas nicio emoție. Sunt fericită, dar în același timp sunt obosită emoțional.”, a spus ea.

Patinatoarea rusă Kamila Valieva va avea voie să concureze în proba de simplu feminin la patinaj artistic la Jocurile Olimpice de la Beijing. Acest lucru după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis că adolescenta de 15 ani nu ar trebui să fie suspendată provizoriu după ce a nu a trecut testul antidrog.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a menținut decizia Agenției Ruse Anti-Doping de a ridica interdicția pentru tânăra de 15 ani. Ea a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă pe 25 decembrie.

Potrivit TAS, împiedicarea patinatoarei ruse să concureze i-ar fi cauzat „un rău ireparabil”.

„Sportiva ar trebui să beneficieze de următoarele circumstanțe excepționale, are sub 16 ani și este o persoană protejată conform codului Agenției Mondiale Anti-Doping (Wada)”, a declarat Matthieu Reeb, de la TAS.