Urşii din Masivul Postăvarul vor fi hrăniţi de la distanță din funiculare

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt are în plan să cumpere două funiculare

Urs
Urs sursa foto pixabay

Urşii care vor ajunge centrul de reabilitare din Masivul Postăvarul vor fi hrăniţi de la distanţă, pentru a nu se obişnui cu oamenii şi pentru a nu-i asocia pe aceştia cu sursele de hrană, potrivit g4media.ro.

Mai exact, pentru hrănirea animalelor, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt are în plan să cumpere două funiculare, valoarea acestora fiind estimată la 656.584 lei, cu tot cu TVA.

Achiziţia este inclusă în proiectul cu finanţare europeană privind amenajarea complexului pentru reabilitarea urşilor, implementat de Ministerul Mediului, în parteneriat cu Regia Publică locală a Pădurilor Kronstadt. Funicularele vor avea cărucioare adaptate, care să permită transportul hranei, iar cablurile vor fi amplasate astfel încât să permită aruncarea mâncării pentru urşi în cât mai multe puncte.

Practic, cele două funiculare vor acoperi întreaga suprafaţă complexului, mai exact toate compartimentele acestuia

 Prin acest proiect, la Braşov, în Masivul Postăvarul, Ministerul Mediului, în parteneriat cu Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, urmează să se construiască un centru de reabilitare a urşilor. Aici vor fi crescuţi puii orfani, care vor fi eliberaţi apoi în sălbăticie. Tot la acest centru vor fi aduşi şi urşii problemă sau ursoaicele cu pui care se refugiază în oraşe. Costul estimat al acestui centru, care se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 60 de hectare, este de 1,9 milioane de euro. Capacitatea centrului va fi de aproximativ 100 de exemplare. Cercetătorii au anunțat descoperirea metodei de ucidere a celulelor care provoacă cancerul