Noi măsuri de sprijin pentru populație, decise de către guvernul Spaniei, pe fondul crizei energetice

 Premierul Pedro Sanchez a decis introducerea unei noi categorii de consumatori care au dreptul la o reducere de 40% la facturi.

Guvernul Spaniei a anunțat că dorește protejarea a 40% dintre gospodării, prin adoptarea unor măsuri menite să reducă impactul crizei energetice. Pachetul de măsuri a fost prezentat vineri de către premierul Pedro Sanchez, potrivit romaniatv.net.

Valoarea măsurilor de susținere a populației se ridică la aproximativ 3 miliarde de euro

Astfel, va fi înființat un tarif reglementat (TUR), inițiativă  ce va permite ca 1,7 milioane de gospodării să își reducă factura la curent electric la mai mult de jumătate, comparativ cu cât ar fi plătit în condițiile actuale, a anunțat premierul guvernului din Spania. De asemenea, guvernul de la Madrid are în plan o consolidare a măsurilor cunoscute drept „bonul social electric”.  Acest lucru prevede că beneficiarii au o la dispoziție o perioadă mai mare de timp pentru a face față facturilor neachitate, comparativ cu restul consumatorilor.

 Premierul Pedro Sanchez a mai decis introducerea unei noi categorii de consumatori care au dreptul la o reducere de 40% a facturilor

Este vorba despre gospodăriile de salariaţi care au venituri reduse, de această măsură urmând să beneficieze alte 1,5 milioane de familii. Pentru 1,3 milioane de gospodării care beneficiază deja de aceasta creşte reducerea aplicată până la 65%, respectiv 80%, pentru beneficiarii consideraţi vulnerabili şi vulnerabili sever, şi se majorează cu 15% cantitatea de energie cu drept de discount.

De asemenea, a fost promisă îmbunătățirea condiţiilor de acordare a bonului social termic, o măsură care are scopul de a atenua sărăcia energetică. Mai exact, pentru restul anului și 2023 se va dubla bugetul alocat persoanelor vulnerabile. Astfel, ajutorul mediu va ajunge la 375 euro pe gospodărie, iar cel minim va fi de 40 de euro.

„Spania este astăzi, graţie efortului Guvernului, ţara europeană cea mai credibilă în propunerile care permit amortizarea efectelor crizei energetice a lui Putin”, a declarat Sanchez

Guvernul Spaniei a aprobat sâmbătă, 25 iunie, un pachet de măsuri de nouă miliarde de euro, menit să ajute cele mai vulnerabile gospodării să facă faţă creşterii preţului energiei şi majorării inflaţiei, inclusiv subvenţii pentru transport şi o reducere de 80% a impozitelor la facturile de energie. Din septembrie, va fi introdusă o reducere de 50% pentru cei care au beneficiat deja de subvenţii pentru călătoriile interne pe calea ferată sau cu autobuzul, plus o reducere de 30% pentru cei care folosesc serviciile regionale.

Întârzieri în recoltarea porumbului în Maramureș, din cauza ploilor abundente