Camera Deputaților a adoptat, de curând, un proiect mult prea târziu și aproape mult prea degeaba acum, la aproape 5 ani de la tragedia de la Colectiv. Potrivit proiectului adoptat de Camera Deputaților, toți cei răniți în urma tragediei din 30 octombrie 2015 vor beneficia, de acum încolo, pe toată durata vieții lor, de tratament gratuit, însă și de operații gratuite.

Desigur, proiectul a fost adoptat în unanimitate acum, înainte de alegerile parlamentare, doar-doar de s-or mai înmuia niște inimi încăpățânate, astfel încât să arunce ștampila pe o formațiune politică, ori pe alta.

După ani de zile în care răniții din Colectiv s-au descurcat cum au putut, ba pe cont propriu, ba din donații, la spartul târgului, hop și parlamentarii noștri zeloși, cei care pozează în miloși. După cinci ani de zile în care pe acești oameni nu i-a întrebat mai nimeni de sănătate (și la propriu și la figurat), în care au zăbovit în spitale ce colcăie de mizerie, bacterii și nepăsare, avem proiect de lege.

În mod cert, supraviețuitorii se vor bucura amar, „lingându-și rănile” cicatrizate, rănile care încă dor. Vor avea bani de operații și de tratamente, după 5 ani lungi în care viața le-a fost furată și viitorul invalidat. După 5 ani lungi în care și-au privit realitatea din culise, timp în care „ai noștri” au huzurit prin Parlament, pe salarii dodoloațe și pensii speciale.

În timp ce bolnavii noștri mâncau zeamă goală prin spitale, burțile alese de la Casa Poporului se înfruptau din ciolane afumate pe la cantina Parlamentului, la prețuri derizorii cu care un om de rând ar putea să-și cumpere vreo două pâini și-un „3 în 1”.

Avem noi proiect de lege? Avem! Să spunem „mersi” că n-au votat un proiect similar pentru victimele Războiului de Independență, totuși.

Să ne trăiască parlamentarii! În rest, Dumnezeu cu mila.

Citește și: Sentință în Dosarul Colectiv: o candelă roșie

#News