Nicușor Dan a ieșit de la inima PNL-iștilor

Nicușor Dan nu mai este cel mai potrivit candidat pentru Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei ar putea pierde sprijinul politic de care se bucură în prezent din partea PNL-iștilor.

Conform site-ului de știri libertatea, surse din partidul condus de Nicolae Ciucă ar fi declarat că principalul motiv care stă la baza unei astfel de decizii are legătură cu problemele mari cu care bucureștenii se confruntă sub mandatul său.

Liberalii sunt de părere că activitatea administrativă a acestuia lasă de dorit în pofida fondurilor europene accesate și a inițierii de proiecte structurale cu care edilul, dornic de un nou mandat, se laudă.

PNL nu îl mai susține politic pe Nicușor Dan

Printre argumentele liberalilor s-au numărat lipsa apei calde în mai multe blocuri din București, racordate la sistemul de termoficare, precum și cea a căldurii, fiind bine știut faptul că, iarna trecută, întârzierea reabilitării conductelor de pe reţeaua principală care transportă agentul termic i-a făcut să sufere pe locuitorii capitalei.

Decizia finală, în mâna lui Ciucă

„De președintele partidului depinde totul. Dacă el este de acord, atunci Nicușor Dan pierde sprijinul politic curând. Sigur, Nicolae Ciucă poate să nu accepte sau poate să mai amâne, poate să spună că nu este momentul potrivit”, se mai arată în sursa menționată.

Amintim că, în 2020, Nicușor Dan a candidat independent la PMB, însă s-a bucurat de susținerea PNL. Această propunere a fost susținută în fața PNL București și în fața Biroului Politic al PNL de către Ludovic Orban, președintele partidului de la acea vreme.