Captura video

Consiliul Național al Elevilor (CNE) și Comunitatea Declic au organizat un protest inedit cu „porci zburători”, în prima zi de școală, în fața Ministerului Educației și Cercetării. Cele două organizații își exprimă astfel nemulțumirile față de modul în care autoritățile au gestionat deschiderea anului școlar. Acest protest este unul maraton, urmând să se încheie la ora 17.00.

„Ministerul Educației și Guvernul au avut patru luni la dispoziție să cumpere tabletele necesare în anul școlar 2020-2021. Dar în loc de cele 250.000 promise, și oricum insuficiente, vor fi doar 80.000 și nici acelea nu ajung la timp. Porcii au învățat să zboare și tabletele promise de ministrul Educației, Monica Anisie, înainte de vacanță, tot nu au ajuns la tinerii care au nevoie de acestea. Aproape un milion de elevi nu au avut acces la educație în perioada restricțiilor, din cauza ca n-au avut laptop sau tableta. Ne întrebăm ce se va întâmpla cu aceștia în noul an școlar”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic, potrivit Știri pe surse.

„În prima zi a anului școlar, nu vom fi la școală, în bănci, ci vom fi în fața Ministerului Educației și Cercetării, pentru a-i reprezenta pe colegii noștri pe care autoritățile i-au lăsat în urmă. Acestea ignoră cu bună știință faptul că 900.000 de elevi nu au avut acces la educație online pe durata stării de urgență. Nepăsarea autorităților reprezintă o încălcare sistematica a dreptului la educație al tuturor elevilor, garantat de Constituția României. Solicităm guvernanților urgentarea procesului de achiziție publică pentru dispozitive conectate la internet!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului National al Elevilor.

Porcii zboară, școala începe, elevii tot nu au tablete!

Porcii zboară, școala începe, elevii tot nu au tablete!Toți elevii au dreptul la educație! Alătură-te și tu celor aproape 25 000 de membri Declic! https://go.declic.ro/laptopuri-pentru-scoalaÎn prima zi de școală, suntem la Ministerul Educației, alături de tinerii din Consiliul Național al Elevilor, pentru că guvernanții nu s-au ținut de cuvânt. În loc de 250.000 tablete, câte au promis, elevii vor primi 83.000. Însă nici acestea nu vor ajunge la timp. Deși porcii zboară la minister și școala a început, tinerii tot nu au tablete și laptopuri. În perioada restricțiilor, aproape 1 milion de copii au fost excluși pentru că n-au avut un laptop sau o tabletă proprie.

Publicată de Declic pe Luni, 14 septembrie 2020

O sută de mii de elevi încep școala online

Duminică seară, ministrul Anisie a anunţat că un număr de circa 100.000 de elevi vor învăţa în scenariul roşu şi anume în sistem online, iar inspectoratele şcolare au transmis că nu sunt probleme în asigurarea de echipamente, lucru care intră în sarcina unităţii de învăţământ. Ea a adăugat că peste 96.312 de profesori s-au format în această perioadă pentru a dobândi competenţe digitale.  Aceasta a mai spus că 12.423 unităţi care funcţionează în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben şi 262 unităţi în scenariul roşu.

Citește și: Elevii din clasa a VIII-a, din nou fără manuale

#News