Klaus Iohannis

Numărul cazurilor noi de infectări cu coronavirus oscilează de câteva zile în jurul cifrei 600, iar impactul este unul îngrijorător în rândul populației. Marți, președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel către clasa politică, să lase disputele la o parte, să facă front comun, să adopte soluții prin care răspândirea virusului ucigaș să poată fi controlată.

„Din nefericire, pandemia care s-a abătut asupra lumii, coronavirusul, este cea mai gravă criză sanitară, cea mai gravă pandemie din ultimul secol. De 100 de ani nu a mai existat o boală cu impact atât de profund, care se resimte în viața fiecăruia, în viața națiunilor, în economii. Din păcate, și în România efectele sunt din ce în ce mai vizibile. Astăzi, avem iarăși 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli.

Acum nu este momentul unor dispute politice dacă vorbim despre combatere acestei epidemii. Vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament, acum, când este în discuție o lege foarte importantă: legea care reglementează izolarea și carantinarea. Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgență, iar toată lumea s-a așteptat la regim de urgență. 

Trebuie să recunosc, mă surprinde cinismul. Ce se întâmplă de fapt este că PSD privează guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în contextul epidemiei. Vă spun drept, este șocant, fiindcă această tergiversare, prin care PSD vrea să pară important sau interesant, poate să coste viața a zeci sau sute de Români.

Reiau apelul către Parlament: finalizați discuțiile, aprobați o formă bună pentru această lege. Altfel, veți fi moralmente răspunzători pentru moartea a zeci sau sute de români. Acest comportament este intolerabilă. Vă doresc tuturor multă sănătate”, a spus Klaus Iohannis în cadrul unei declarații de presă.  

Citește și: Ciolacu nu înțelege nimic din legea carantinei și îi cheamă la tablă pe Orban și Predoiu

HashtagNews.ro