Calendarul învestirii noului Guvern condus de Marcel Ciolacu

Votul de învestire a Guvernului Ciolacu este programat joi, de la ora 12.00

Audierea candidaţilor pentru a ocupa funcţiile de miniştri în Cabinetul Ciolacu va începe miercuri,de la ora 10.00, iar votul de învestitură va avea loc în cursul zilei de joi, potrivit ziare.com/.

Lista miniştrilor şi Programul de guvernare au fost depuse, marţi, la Parlament şi a fost stabilit calendarul audierilor.

Astfel, miercuri, de la ora 10.00, vor apărea în faţa comisiilor candidaţii pentru ministerele Agriculturii, Justiţiei şi Educaţiei De la ora 11.00, vor fi audiaţi miniştrii de la Dezvoltare, Transporturi şi Energie, iar de la ora 12.00 cei de la Finanţe, Cercetare şi Economie. Candidaţii pentru Ministerul Muncii şi Ministerul Culturii vor apărea în faţa comisiilor de specialitate de la ora 13.00, iar de la 14.00 cei de la Sănătate, Familie şi Interne. De la 15.00, este programată audierea candidaţilor de la Apărare, Proiecte Europene şi Externe, iar de la 16.00 va fi audiat candidatul pentru Ministerul Mediului.

Votul de învestire a Guvernului Ciolacu este programat joi, de la ora 12.00

.Astfel, lista ministerelor din partea PSD care vor face parte din noul Guvern cuprinde Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii, Ministerul Economiei și Turismului, Ministerul Apărării, Ministerul Familiei și Tineretului, Ministerul Digitalizării, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății.

În ceea ce privește PNL, vorbim de Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției, Ministerul de Externe, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului, Ministerul Educației, Ministerul Culturii și Ministerul Energiei. Secretarul General al Guvernului va fi Mircea Abrudean. Vicepremierii vor fi Marian Neacșu, din partea PSD, și Cătălin Predoiu, din partea PNL.

Bărbat împușcat din greșeală după ce a fost confundat cu un animal