Sursa foto: Handlesblatt

După ce s-au retras din regiunea Kievului, armata rusă a lăsat în urmă un tren plin de cadavre ale militarilor ruși.

Un colonel ucrainean a precizat că Moscova a refuzat să-și revendice soldații morți, asta în contextul în care au fost uciși peste 25 de mii de soldați, informează Digi24.

Al-Jazeera a reușit să filmeze trenul plin de cadavre „nerevendicate”, lăsate în urmă de armata rusească ce nu a reușit să cucerească Kievul. În imaginile filmate se văd zeci de saci albi cu cadavre ale soldaților ruși.

 „Era un parașutist de la trupele de elită. Aceste bijuterii au fost găsite asupra lui, probabil furate de la civilii ucraineni”, se arată în materialul Al-Jazeera.

Ucraina continuă lupta împotriva Rusiei. Zelenski a anunțat că armata ucraineană a reușit să recucerească peste 1 mie de localități

De asemenea, un colonel ucrainean a precizat că Ucraina îi va trata pe soldații ruși morți mai bine decât îi tratează rușii pe civilii ucraineni.

 „Fiecare trup este o dovadă a crimelor de război. Dacă Rusia refuză să îi ia înapoi, Ucraina îi va îngropa pe cheltuiala sa proprie”, a declarat colonelul Volodimir Liamzin, informează sursa citată.

Reamintim că o navă rusească a luat foc în Marea Neagră după ce aceasta a fost atacată de forțele ucrainene, informează ministrul de Interne de la Kiev.

De asemenea, Statele Unite au anunțat că armata rusă a transferat mii de ucraineni, cu forța, în Rusia, adesea prin „lagăre de filtrare”, unde majoritatea sunt supuși unui tratament inuman.

De asemenea, ministrul ucrainean Dmitro Kuleba a informat că Moldova este dispusă să trimită în Ucraina mai mulți geniști pentru operațiunile de deminiare.

Citește și articolul despre: Zelenski vrea Rusia la pământ. Liderul de la Kiev cere izolarea totală a lui Putin