Cum Barna l-a refuzat, Cîțu a propus ca Ministerul Sănătății să fie condus interimar chiar de el

Telenovela politică a demiterii lui Vlad Voiculescu devine din ce în ce mai greu de urmărit, chiar și pentru ochii avizați politic

Foto: Facebook Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a creat astăzi una dintre cele mai mari furtuni politice de la Dragnea încoace. Demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății pare să fi dus coaliția de la guvernare cu un pas mai aproape de destrămare, cu toate că niciuna dintre părți nu vrea să recunoască public acest lucru.

Ochi pentru ochi și Cîțu pentru Voiculescu

Telenovela politică a demiterii lui Vlad Voiculescu devine din ce în ce mai greu de urmărit, chiar și pentru ochii avizați politic. Pe de-o parte îi avem pe cei de la USR PLUS care insistă că demiterea lui Vlad Voiculescu nu ar putea fi spălată decât cu o altă demisie, cea a lui Florin Cîțu, pe de altă parte îi avem pe liberali, cei care insistă că Florin Cîțu a luat decizia potrivită, având în vedere gafele repetate ale (de-acum) fostului ministrul al Sănătății, insistând că Dan Barna ar fi știut despre nemulțumirea premierului în ceea ce-l privește pe Voiculescu. În cealaltă tabără, Barna afirmă că decizia demiterii l-a luat prin surprindere.

În momentul de față, două lucruri sunt clare, dacă este să analizăm ultimul set de declarații de presă dat de premier.

  • Florin Cîțu se autopropune ministru interimar al Sănătății, în urma demiterii lui Vlad Voiculescu

„Am trimis domnului președinte și propunerea numirii ca ministru interimar la Sănătate a vicepremierului Dan Barna. Având în vedere refuzul, am înaintea o nouă propunere, în persoana mea. O să preiau interimatul până când colegii noștri vor numi o nouă propunere la Sănătate. Am avut o întâlnire cu secretarii de stat din Ministerul Sănătății, mâine am conferință online cu directorii DSP și cu directorii spitalelor covid. Obiectivul nostru este să ajungem la cele 1.600 de paturi la ATI și să gestionăm această perioadă”, a spus Florin Cîțu.

  • Ședința cerută de Barna azi se va concretiza mâine, într-una de Guvern

„Mâine vom avea şedinţă de guvern, pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toţi românii care trebuie adoptate. O parte din ele care vin de la Ministerul Sănătăţii. Acte normative care nu suportă amânare”, a mai spus premierul.

Citește și: Iulian Bulai îi cere premierului să plece