Ministrul Educației, despre „fâșia îngustă” dintre dreptul la educație și cel la sănătate

Aproape 50% dintre cadrele didactice din sistemul preuniversitar nu vor să se vaccineze anti-Covid

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că aproximativ 50% dintre cadrele didactice care activează în sistemul de învățământ preuniversitar nu vor să se vaccineze anti-Covid. „Noi am inițiat o interogare a întregului sistem. Întrebarea a fost adresată tuturor celor 340 de mii de membri ai sistemului național de educație.”, a declarat acesta, adăugând că la interogare ar fi participat toți cei 340 de mii de membri ai sistemului național de educație.

„Până în momentul de față, învățământul preuniversitar se apropie, deci în momentul acesta, data limită este vineri, 15 ianuarie, orele 16, până în acest moment, personalul din sistemul de învățământ preuniversitar se apropie de 50% cu privire la disponibilitatea de vaccinare, fără ca aceste răspunsuri să constituie o obligație legală de vaccinare, iar în sistemul de învățământ universitar suntem deja la 60%”, a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, aducând în discuție timpul puțin rămas până la încheierea înscrierilor pentru vaccinare.

De asemenea, ministrul Educației a punctat faptul că angajații din mediul educațional universitar au dovedit o deschidere mai mare, în ceea ce privește disponibilitatea la vaccinare anti-Covid, procentul acestora atingând 60%.

Vaccinarea anti-Covid nu este obligatorie, a mai spus acesta, și nu va atrage după sine răspunderi. Chiar și așa, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu subliniează că „decizia va fi luată, punând la masă expertiza din Educație cu expertiza din Sănătate, pentru că este foarte îngustă fâșia dintre dreptul fundamental la educație și dreptul fundamental la sănătate”.

Citește și: Cîțu anunță modificarea legii salarizării. Legea pensiilor, de asemenea, în discuții

#News