Victor Ponta / Foto: Facebook

Se pare că alegerile anticipate sunt subiectul fierbinte al acestei perioade. Ba se fac, ba nu se fac, ba se fac iar, dar dacă se fac, când? Cert este că toată lumea își dă cu părerea în ceea ce le privește. Și cum se putea să-și spună Ciolacu părerea, însă să rămână Victor Ponta, celălalt lider socialist, fără opinie, că doar face parte dintr-un partid nu tocmai mititel, nu? Cu toate că au cam început să-i fugă oameni din el pe la PSD.

Astfel, Victor Ponta a dat declarații de curând cu privire la alegerile anticipate și despre poziția sa, în ceea ce privește posibilitatea derulării acestora. De asemenea, Liderul PRO România a ținut să menționeze faptul că cea mai ușoară metodă prin care alegerile anticipate ar putea fi realizate, ar prin demisia lui Ludovic Orban și a întregului său portofoliu de miniștri.

„Nu am cum să susţin eu alegeri anticipate, se pot face într-un singur fel: domnul Orban îşi dă demisia şi vine cu doi fake prim-miniştri şi nu îi votăm. Dacă nu l-am votat pe Orban în noiembrie, credeţi că o să votez pe Raluca Turcan sau pe Rareş Bogdan în februarie? Nici vorbă. Noi nu votăm un nou Guvern, nu ţine de noi chestia asta, trebuie să-şi dea demisia Orban”, a spus Ponta.

De asemenea, acesta a mai declarat că dorința liberalilor de a organiza anticipate se bazează pe faptul că nu ar fi în stare să ducă la bun sfârșit ceea ce au promis, bugetul asumat fiind unul nerealizabil.

„Eu cred că PNL-ul îşi doreşte alegeri anticipate pentru că acest buget nu este unul realist, este un buget punte, punte până la alegeri. Bani nu au, ce au pus ei acolo sunt poveşti că încasează 350 de miliarde, a pus şi Teodorovici că încasează 320 de miliarde şi a încasat 290. Deci, banii nu le ajung. Nu cred că vor să aplice legea cu pensiile de la 1 septembrie, nu cred că au soluţii pentru celelalte probleme şi atunci să bată fierul cât e cald. Şi mai cred că au un calcul politic evident, din punctul meu de vedere. Azi când vorbim, în Parlament, în dreapta noastră, a grupului Pro România, este grupul USR, unde sunt toţi până la urmă coerenţi în ceea ce fac. Ei (PNL – n.r.) se bazează ca, după alegeri, acest grup să se împartă în două, între cei ai lui Cioloş, care vor primi ordin pe unitate şi vor trece de partea PNL, şi cei ai USR, care pot să rămână în opoziţie cu noi”, a continuat acesta.

Victor Ponta s-a delimitat de acțiunile PNL, pe care le consideră șmecherii, afirmând că președintele Iohannis va alege mereu un prim-ministru din cadrul partidului său.

„Domnul Iohannis nu va desemna prim-ministru pe altcineva decât de la PNL. Sunt tot felul de şmecherii politice, nu mă interesează, nu fac parte din aceste scenarii, mă interesează un singur lucru: dacă PNL-ul a vrut să guverneze, să guverneze. Acum să guverneze bine, iar noi, cei de la Pro România, ne facem datoria şi avem experienţă să-i criticăm când greşesc, că greşesc din ce în ce mai rău. Spre exemplu, acum au expirat acele mandate, PNL-ul îi pune pe membrii PNL inspectori şcolari, asta era marea schimbare? E o mare greşeală”, a concis Ponta.

#News