Firea: „Nu mai e loc de orgolii în această problemă”

Gabriela Firea (PSD)

Gabriela Firea, candidata PSD la Senat, îi cere premierului Orban să nu blocheze legea prin care s-ar putea redeschide piețele agroalimentare, închise ca urmare a hotărârii CNSU nr. 52/5.11.2020, prin care sunt impuse restricțiile din perioada carantinei parțiale. Legea este aprobată de Parlament și acum se așteaptă „să permită intrarea ei în vigoare cât mai rapid, pentru a pune capăt acestei decizii greșite”, a scris fostul edil al Capitalei.

„Pietele sunt inca inchise. Producatorii agricoli isi vand marfa in frig, prin parcari, pe strada, sau in fostele piete acoperite carora li s-au scos geamurile. Victime sigure ale bolilor cauzate de frig. Cumparatorii sunt pagubiti, bugetul familiilor este grav afectat. Am analizat aceasta situatie grava impreuna cu social-democratii de la sectorul 2, condusi de colega noastra Rodica Nassar. Parlamentul a adoptat Legea PSD pentru redeschiderea piețelor.

Asa ca, îi cerem lui Orban si presedintelui să nu blocheze legea, prin contestarea ei la Curtea Constituțională sau prin retrimiterea la reexaminare. Sā permită intrarea ei în vigoare cât mai rapid, pentru a pune capăt acestei decizii greșite. Nu mai e loc de orgolii în această problemā, pentru că agricultorii români riscă să-și piardă produsele agricole pentru care au muncit un an întreg. Orice blocaj împotriva intrării în vigoare a legii ar reprezenta un nou atac absolut nejustificat la adresa agricultorilor români. Nu poate exista nicio justificare de bun-simț de a persista în greșeala de a ține piețele închise, în timp ce supermarketurile rămân deschise.”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Citește și: Liberalii, furibunzi, după ce deputații au decis redeschiderea piețelor

#News