Apple a lansat iPhone 15

Seria iPhone 15 este compusă din patru modele,

Iphone
Iphone sursa foto pixabay

Apple a prezentat noua serie de smartphone-uri iPhone 15 marţi seară, în cadrul evenimentului intitulat Wonderlust. Seria iPhone 15, compusă din patru modele, a fost vedeta evenimentului organizat de Apple marţi seară şi transmis online pe propriul website şi pe YouTube. Mai mult ca oricând, accentul este pus pe cele două modele Pro, care sunt vândute mai scump şi cu o marjă mai mare de profit – acestea beneficiază de cele mai multe upgrade-uri, potrivit ziare.com.

Cele două modele Pro au acum la bază un cadru de titanium (în loc de oţel inoxidabil), care ar trebui să le confere o rezistenţă mai mare şi să contribuie la scăderea în greutate a acestora.

iPhone 15 Pro (6,1 inch) şi iPhone 15 Pro Max (6,7 inch) beneficiază şi de un nou cip, A17 Pro, construit pe 3nm – cu 19 miliarde e tranzistori, 6 nuclee de procesor. Acesta promite un spor de performanţă de 10% în sarcinile pe un singur fir. Placa video are 6 nuclee, cu o performanţă maximă cu 20% mai mare decât generaţia anterioară.

Action Button este o nouă facilitate disponibilă doar pe cele două – un buton fizic (ce ia locul butonului de oprire a sunetelor) a cărui acţiune poate fi aleasă de utilizator.

De exemplu, acesta poate fi configurat pentru realizarea rapidă a unei fotografii. În plus faţă de toate celelalte modele ale seriei, iPhone 15 Pro Max are în dotare o nouă lentilă tele de 12MP, care facilitează mărirea optică cu 5X a fotografiilor, la o lungime focală de 120mm. iPhone 15 Pro şi Pro Max vor costa de la 1.000 de dolari (128GB), respectiv 1200 de dolari (256GB) şi vor fi disponibile din 22 septembrie. Întreagă serie iPhone 15 va folosi pentru alimentare şi transfer de date conexiunea USB-C. Apple a fost forţată de noua legislaţie europeană să renunţe la conectorul propriu Lightning. iPhone 15 şi iPhone Plus vor costa de la 800 de dolari, respectiv 900 de dolari.

Simona Halep: Sunt șocată și dezamăgită, refuz să accept decizia