Ce fac unii pentru o locuință de la „stat”? Contract de închiriere cu părinții și punctaj mărit în mod fraudulos. Asta au descoperit cei de la NewsWeek România, în legătură cu deputatul USR Stelian Ion, candidat la funcția de primar al Constanței.

Conform publicației precizate, în urmă cu 15 ani, Stelian Ion a obținut ilegal o garsonieră de la ANL. La acea vreme, actualul deputat, a încălcat de cel puțin patru ori legea, majorându-și în mod fraudulos punctajul necesar pentru dosar. „Principalele nereguli pe care le-am descoperit în urma investigației noastre sunt: 1. deși era tolerat în spațiu în apartamentul părinților, a încheiat peste noapte un contract de închiriere cu tatăl său contra sumei de 100.000 de lei vechi (10 lei noi) lunar; 2. a declarat în fals că are un handicap grav care necesită însoțitor, deși era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuși le-a depus la dosar; 3. a declarat numai parțial venituri și nici măcar cele declarate nu se încadrau la punctajul obținut; 4. a declarat în fals că lucra la o instituție publică, deși era avocat. În total, Stelian Ion și-a crescut fraudulos punctajul cu cel puțin 27 de puncte (din rezultatul final de 81)”, se arată în ancheta celor de la NewsWeek.

Mai mult, evaluarea dosarului pentru această garsonieră ANL a fost făcută de Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța, o instituție la care, înainte de 1989, a lucrat și mama politicanului.

Conform aceleiași surse, Stelian Ion a susținut că a primit punctajul mare, care i-a permis să primească o garsonieră, fără a știi exact cum s-a făcut punctarea. „Nu mai țin minte cum a fost cu chiria, aveam deja un contract de comodat în apartamentul părinților pentru cabinetul de avocatură… Nu mai țin minte, e mult de atunci. Dar nu aveam nevoie de însoțitor! Pur și simplu mi s-au cerut niște adeverințe medicale, eu am întrebat dacă ajută, mi s-a spus că da și le-am depus. Am avut TBC când eram mic, apoi un astm bronșic, dar nu am avut niciodată nevoie de însoțitor. Nu mai țin minte cum a fost cu veniturile… Va trebui să verific. Dar eu am fost toată viața avocat! Nu am lucrat niciodată la o instituție publică, nici măcar la barou nu eram angajat, ci membru. Și, chiar dacă aș fi fost angajat, baroul nu e instituție publică. Eu nu am completat acel tipizat de care vorbiți, am completat o cerere de mână și am depus documente cerute, atât. Apare semnătura mea pe acel tipizat?”, a declarat Ion pentru NewsWeek.

Citește și: Simonis, acest Adonis cu trei mașini și vreo cinci case

HashTag News