Azi e ziua președintelui Iohannis. Unii știu, alții nu știu, în timp ce alții află din presă. Prins la înghesuială, Ludovic Orban a fost întrebat, la rândul lui, dacă i-a urat toate cele care se urează cu ocazia unei zile de naștere, lui Klaus Iohannis, șeful de la Cotroceni.

Ludovic s-a fâstâcit un pic, pesemne că uitase, și-a dat bâlbâit următorul răspuns:

 „Deja i-am urat ‘La Mulţi Ani’ în gând şi cu siguranţă o să-i urez ‘La Mulţi Ani’”

De unde trag concluzia că Orban a uitat de ziua președintelui, și prins în ofsaid, a decis să ne bage puțin în ceață cu o replică desprinsă din cărțile romantice scrise de Irina Binder.

Alta variantă ar fi că Ludovic Orban are conexiune mentală atât de bună cu Iohannis, încât cei doi se înțeleg din gânduri și priviri. Mi-l și închipui pe președinte zâmbind brusc, fără nicio legătură, seara înainte de culcare. „Ce-ai pățit, dragă?”, întreabă doamna Iohannis. „Nimic, tocmai mi-a zis Ludovic în gând o glumă bună cu roboței.”

Lăsându-l la o parte pe Ludovic Orban și concentrându-mi atenția pe ziua lui Iohannis, observ tendința susținătorilor acestuia de a posta poze cu el. Poze în care ei sunt fericiți, în timp ce președintele habar n-are cine-s ăia de vor poză cu el. N-am înțeles niciodată pasiunea oamenilor de a face poze cu celebrități, oridecare ar fi ele. Pentru mine e simplu: omul din poza cu mine trebuie să-mi știe numele și să mă placă. Altfel, poza aia riscă să nu facă nici două parale, iar între aia și alta luată de pe net, nu-i nicio diferență.

Chiar și-așa, cu toate fotografiile de fani din lume, ziua lui Klaus Iohannis pare să se desfășoare decent și cu bun simț, dacă este să comparăm asta cu vechile metehne de pe vremea lui Iliescu, președinte care încă trăia în era marilor elogii. Cu șampanie, invitați, televiziuni și pensionare înfrigurate de emoție.

Citește și: Lui Ciolacu nu-i plac păcănelele lui Orban

#News