Victor Ponta nu renunță și pace la visul său pentru țară. Invitat într-o emisiune de televiziune, acesta amintește faptul că acum ceva vreme i-a propus președintelui un guvern de uniune națională care, în opinia acestuia, ar reprezenta cea mai bună soluție pentru țară. Afirmațiile lui Ponta vin într-un context interesant, în care niște zvonuri povestesc despre căderea actualului guvern, condus de Ludovic Orban.

„Din punctul de vedere al modului în care s-a raportat statul român la propriii cetăţeni în aceste 60 de zile, nota mea este nota 4. (…) N-am folosit aceste 60 de zile ca să ne ajutăm cetăţeanul obişnuit, firmele româneşti şi economia românească. Am fi putut să o facem uitându-ne la ce fac alţii, nu trebuia să inventăm noi roata. A fost tendinţa asta tot timpul: amenzi, închis în casă. Asta nu e o gândire de leadership (…); n-am avut pe cineva cu viziune, am avut pe cineva care ne-a spus să stăm în casă şi să ne spălăm pe mâini. Guvernul trebuie să spună ce facem în această provocare uriaşă. (…) Ceea ce eu reproşez în primul rând Guvernului este că a venit la putere nu cu gândul să rezolve problemele ţării, ci cu gândul să câştige alegerile pentru PNL. (…) Din punctul meu de vedere, singura soluţie corectă în luna noiembrie – şi i-am spus şi domnului Iohannis când m-a chemat la consultări şi domnului Orban, şi o cred şi azi cea mai bună – era aceea de a face un Guvern de uniune naţională, un Guvern de criză, format din nişte oameni profesionişti”, a afirmat Victor Ponta într-o emisiune la Antena 3, citat de Agerpres.

Victor Ponta îl analizează și pe Klaus Iohannis

Ponta este de părere că președintele Iohannis se simte extrem de confortabil în postura de președinte al PNL. Cel puțin asta este concluzia pe care o trage liderul PRO România, analizând ultimele ieșiri în presă ale lui Klaus Iohannis.

„Mie mi se pare că şi azi domnul Iohannis este mulţumit cu ideea că-i preşedintele PNL. Chiar şi conferinţele zilnice în care atacă PSD-ul sunt ale liderului PNL, nu sunt ale preşedintelui României. (…) Faptul că preşedintele ţării zi de zi atacă PSD-ul mi se pare nedrept, mi se pare neproductiv”, a afirmat Ponta.

Citește și: CCR și Camera Deputaților dezbat astăzi starea de alertă

#News