Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu / Foto: Facebook

Într-o recentă postare pe Facebook, Marcel Ciolacu ne vorbește depre posibilitatea prelungirii stării de urgență în România, cauză directă a pandemiei de COVID-19. În opinia liderului interimar al PSD, cetățenii și-ar fi îndeplinit îndatorirea de a sta în casă, astfel că acum ar fi rândul guvernului Orban de a le arăta corectitudine. Nu îl contrazic neaparat pe acesta, întrucât, așa e, mulți dintre locuitorii României au ales, într-adevăr, să respecte regulile. Însă nu aș generaliza acest lucru. E suficient să te uiți un pic pe la posturile de televiziune pentru a observa că teoria e una, realitatea practică cu totul alta.

În aceeași postare, Marcel Ciolacu îndeamnă guvernul, cât și pe președintele Klaus Iohannis de a găsi o soluție ca să împace „și capra, și varza”. Mai pe larg, dacă tot e necesar să rămânem închiși în case, să se găsească și o soluție pentru a nu muri de foame.

„Care este perspectiva?! Asta așteaptă oamenii și mediul de afaceri de la președintele Iohannis și de la Guvern!

⚠️Ei și-au îndeplinit obligațiile cetățenești: au stat în case și au respectat regulile impuse de autorități. Dar ce a facut statul pentru ei în prima lună a stării de urgență?! Avem peste 1,2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic, zeci de mii de firme închise și miliarde de euro pierdute.

În aceste condiții, prelungirea stării de urgență #fără o minimă garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală.

Îi solicit președintelui Iohannis și Guvernului PNL ca prelungirea stării de urgență să fie însoțită obligatoriu de următoarele lucruri:

✅ #Transparentizarea informării, deciziilor și achizițiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgență;
✅ Plan de acțiune pe termen scurt și mediu în domeniul sanitar pentru #testarea populației, o condiție obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă și reluarea activităților economice ;
✅ Măsurile economice și sociale, pentru cetățeni și mediul de afaceri, pentru protejarea #puterii de cumpărare a românilor, #păstrarea locurilor de muncă și #limitarea efectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile și insuficiente, după cum se poate observa!);
✅ Proiectele majore de #investiții pe care Guvernul trebuie le va demara pe perioada stării de urgență pentru a reporni economia;
✅ Măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgență în #agricultură pentru limitarea efectelor secetei și asigurarea necesarului de hrană pentru populație.

#PSD înțelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În același timp însă, cred că toți românii așteaptă o perspectivă clară de la președintele Iohannis și de la Guvern.

Nu vom fi de acord să avem încă o lună #pierdută pentru cetățeni și pentru economie!”, declara în urmă cu puțin timp Marcel Ciolacu, pe contul său de socializare.

Citește și: Șerban Nicolae i-ar vrea anchetați pe cei din PNL

#News