Bogdan Grecu și-a dat demisia de la Liberty Galați

Grecu este pus sub acuzare de DNA pentru dare de mită în Dosarul „Alexe”

Conducerea Liberty Galaţi a transmis, într-o notă internă către angajaţi, că Bogdan Grecu nu mai este directorului combinatului siderurgic. Grecu a fost pus sub acuzare de DNA pentru dare de mită şi delapidare, în dosarul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, pentru o mită de 22 de tone de tablă.

„Vă informăm că Dl. Bogdan Grecu a decis, în mod voluntar, să se retragă din poziția de Director General al Combinatului, pentru a permite investigației în curs să se desfășoare. Deocamdată, Dna. Aida Nechifor, Director Financiar și Membru al Comitetului de Conducere al Liberty Galați a fost împuternicită să reprezinte conducerea superioară a Combinatului. Comitetul de Conducere al Liberty Galați își exprimă determinarea de a continua și accelera proiectele de creștere și modernizare a Combinatului. De asemenea, își menține angajamentul puternic de a se asigura că angajații săi acționează în cadrul unor standarde înalte”, se arată în nota conducerii Liberty Galaţi către angajaţi, citată de Viața liberă.

Grecu ocupa funcția din 2018 și apare în dosarul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe. În acest dosar al DNA se vorbește despre o mită de 22 de tone de tablă.

Potrivit DNA, în perioada martie-aprilie 2020, fostul ministru Alexe ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

„Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (n.r. aproximativ 103.000 lei), ar fi fost primite în zilele de 23 aprilie 2020 şi 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa”, arată procurorii DNA.

DNA a cerut să fie începută urmărirea penală și faţă de Costel Alexe, fost ministru, cercetat pentru luare de mită şi instigare la delapidare. În acest moment, Costel Alexe este șef la CJ Iași, funcție din care i se așteaptă demisia, ca urmare a acestui dosar deschis pe numele său.

Citește și: Bogdan Grecu, directorul Liberty în urmărire penală

#News