”Nimeni nu se întreabă de ce nu e atins (n.r.: Rareș Bogdan) nici macăr cu o floare de organele de cercetare penală” declară avocatul Gheorghe Piperea. Mai exact, Piperea îl acuză pe Rareș Bogdan pentru faptul că atât acesta cât și Cozmin Gușă ar fi responsabili de falimentarea televiziunii Realitatea TV, falimentare ce se bănuiește a fi frauduloasă.

Iată ce declară acesta pe contul său de Facebook privind această situație:

„Conform “presei” care folosește din ce în ce mai inteligent clickbait-ul, Rareș Bogdan tună și fulgeră în direct. Din nou. Cică mai bagă și câte o lacrimă-două, așa, de efect. Să-l oprească cineva pe furtunos. Mai vrem să circulăm și noi cu avionul, și nu vrem turbulențe.

PS Nimeni nu se întreabă de ce stimabilul euro-parlamentar cu imunitate iurope nu e atins nici macăr cu o floare de organele de cercetare penală. Nici el, nici fostul său săf, Gușe. Bancruta frauduloasă și delapidarea sunt acceptabile când servești patria dă driapta, huh?”

Reamintim faptul că televiziunea Realitatea TV și-a pierdut dreptul de difuzare în urmă cu scurt timp, acest lucru generând disensiuni chiar și între jurnaliștii ce lucrau în cadrul trustului, aceștia dându-și demisiile pentru că nu și-ar fi primit salariile, ori fiind concediați întrucât nu au dorit să se plieze pe noua politică de cancaniadă ce le era impusă de către noii coordonatori regionali. Jurnaliștii ce și-au dat demisia, ori au fost concediați au făcut front comun și au promis că vor da trustul în judecată.

Între timp, toți cei rămași s-au mutat cu cățel, cu purcel, pe Realitatea Plus, unde și-au continuat nestingherit activitatea.

Știripesurse afirmă despre situația legală a Realitatea TV:

”Televiziunea Realitatea TV a pierdut două acțiuni la Înalta Curte de Casație și Justiție, căi prin care a încercat să scape de faliment. Concret, pe 1 aprilie 2019, Curtea de Apel a decis să respingă planul de reorganizare al Realitatea Media, societate aflată de opt ani în insolvență, și să oblige judecătorul sindic să-i declare falimentul. Ulterior, însă, compania a depus la Înalta Curte de Casație și Justiție două acțiuni în încercarea de a scăpa de faliment. Mai exact, a depus o cerere de revizuire a deciziei Curții de Apel (care trimitea compania în faliment), cerere respinsă de instanța supremă pe 17 septembrie. Apoi, Tribunalul București a sesizat Înalta Curte, acuzând un conflict de competență între Curtea de Apel și Tribunalul București. Și aceasta fără succes: marți, 8 octombrie, Înalta Curte a respins și această cerere.”

Rămâne de văzut dacă acuzațiile lui Piperea se vor dovedi fondate și dacă Rareș Bogdan se face, într-adevăr vinovat de acestea.

#News