Cod galben de ploi abundente pentru 13 județe 

Meteorologii anunță precipitații până joi seară

Ploi abundente
Ploi abundente sursa foto pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de ploi, valabilă în 13 județe. Potrivit ANM, sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Cluj, Sălaj, Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiș și Caraș-Severin, potrivit observatornews.ro.

Avertizarea meteo este în vigoare din noaptea de marți spre miercuri, de la ora 2.00, până joi la ora 10.00.

Ea vizează Banatul, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali. Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Cluj, Sălaj, Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiș și Caraș-Severin. În aceste zone va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25-40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

 La munte, ploile vor determina topirea stratului de zăpadă. La altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte.

 Temperaturile în Capitală vor fi mai mari decât mediile multianuale, cu maxime de până la 9 grade, dar vor fi posibile ploi slabe, se arată în prognoza pentru București. Prognoza este valabilă din noaptea de marți spre miercuri, de la ora 2.00, până joi, la ora 10.00. Valorile de temperatură se vor situa peste mediile multianuale, astfel că temperatura maximă va fi de 7-9 grade, potrivit ANM. Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -3…0 grade miercuri dimineața și de 1…3 grade joi dimineața. Cele mai populare căutări pe Google în 2023