Camera Deputaților

Inițiativa „Fără Penali” încinge din ce în ce mai tare spiritele între partide. În timp ce ieri, cei de la USR alegeau să renunțe la vot, acuzând că, pentru prima oară după mult timp s-ar fi ales metoda fizică de vot, ceea ce i-ar fi împiedicat pe colegii din teritoriu să voteze, astăzi povestea a căpătat o nouă turnură menită să inflameze și mai mult conflictul dintre USR PLUS, PNL și PSD.

„Astăzi a fost momentul adevărului: vechile partide PSD, PNL și UDMR au boicotat referendumul Fără Penali. USR a solicitat în această dimineața convocarea unui nou Birou Permanent astăzi la ora 12:00 pentru a decide organizarea unui plen cu un singur punct pe ordinea de zi: adoptarea inițiativei Fără Penali. Solicitarea USR a fost acceptată, la ora 12:00 s-a convocat BP la Senat, dar PSD, PNL și UDMR au boicotat ședința.

În paralel, la ora 12:00 era programată la Senat o sindrofie cu membrii BP și diplomați pentru a prezenta șantierul “Grădinile Senatului”. După convocarea USR, membrii BP nu s-au mai prezentat nici la eveniment. Ceea ce s-a întâmplat ieri și astăzi este o sfidare incredibilă la adresa celor 1 milion de români care au semnat pentru inițiativa Fără Penali și care vor ca România să nu mai fie condusă de hoți”, a zis USR pe pagina oficială a partidului.

Cum era de așteptat, nici cei de la PSD nu s-au lăsat mai prejos, declarând că atât liberalii, cât și cei de la USR ar „da din gură”, faptele acestora contrazicându-le spusele.

„Acesta este adevărul despre cine a vrut și cine nu să voteze inițiativa “Fără penali”! Realitatea e simplă: #USR și #PNL doar dau din gură crezând că pot păcăli electoratul. Faptele îi contrazic. PNL nu vrea legea pentru că are zeci de penali pe listă la parlamentare. USR nu vrea legea pentru că însuși liderul Dan Barna e penal și se teme de că va fi chemat la DNA!”, a transmis, joi, PSD, pe pagina de Facebook a formațiunii. Postarea este însoțită de o fotografie din plen și mesajul „Prezenta sedinta Senat. PSD + neafiliati 58 de senatori. USR 1 senat. PNL o senatori”.

Citește și: BE Dâmbovița admite sesizarea PSD, cu privire la slogalul USR „O Românie Fără Hoție”

#News