Biroul Electoral Dâmbovița a dat, azi, câștig de cauză PSD, admițându-le contestația cu privire la sloganul de campanie al celor de la USR „O Românie Fără Hoție”. Cu toate că ieri, internetul a râs în mod colectiv de aberația trimisă de social democrații dâmbovițeni, se pare că cei din Biroul Electoral local, neavând, probabil, conexiune la internet, a decis, de capul lui, să le dea dreptate acestora.

Indiferent al cui votant ești, USR, PNL, PSD, etc, un astfel de slogan nu ar avea cum să te deranjeze, de vreme ce hoții nu sunt ridicați, în mod oficial, la rang de eroi ai neamului, ci pedepsiți prin lege. Cu toate că mulți și-ar dori, probabil, opusul.

„Biroul Electoral de Circumscripție Dâmbovița a admis azi sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovării sloganului al Alianței USR PLUS pe motiv de . Așteptăm motivarea deciziei pentru a înțelege ce anume este deranjant pentru vechile partide politice din mesajul USR PLUS”, anunță Alianța USR PLUS.

Alianța USR PLUS este de părere că sloganul „O Românie fără hoție” nu vizează o persoană anume, ci mai de grabă o caracteristică a anumitor persoane, sloganul acestora fiind în strânsă legătură cu inițiativa „Fără Penali în Funcții Publice.

„Este cel puțin bizar ca un partid politic, în acest caz PSD, să susțină că se simte discriminat prin faptul că ne dorim o Românie fără hoție, așa cum a formulat în plângerea către BEC Dâmbovița. Alianța USR PLUS va contesta această decizie la Biroul Electoral Central”, transmite USR PLUS.

Citește și: Cazanciuc dă vina pe USR pentru eșecul votului „Fără Penali”

#News