Dumitru Buzatu, ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Președintele reales al CJ Vaslui Dumtru Buzatu a declarat că nu are de gând să urmeze „moda” instituită de Ilie Bolojan, cea care a dus la concedieri în masă pe la Consiliul Județean Bihor. În opinia lui Buzatu, ceea ce a făcut Bolojan constituie un „abuz”. „Cum poţi după două-trei zile de la instalarea în funcţie să spui că trimiţi acasă oamenii?”, se întreabă, aproape oripilat de rărirea bugetarilor din sistem, cei care trăiesc pe spinarea oamenilor, Dumitru Buzatu.

Dumitru Buzatu: „Cine eşti tu să trimiţi acasă jumătate dintre salariaţii Consiliului Judeţean?”

„Eu am spus în mai multe rânduri, încă de la apariţia declaraţiilor lui Ilie Bolojan, că aceste afirmaţii ascund de fapt o intenţie a Guvernului de a concedia angajaţi din administraţia publică locală. Fără să am în vedere ideea de a manipula pe cineva, eu cred că afirmaţiile făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan constituie un abuz. Cum poţi după două-trei zile de la instalarea în funcţie să spui că trimiţi acasă oamenii? Cine eşti tu să trimiţi acasă jumătate dintre salariaţii Consiliului Judeţean, care au fost angajaţi ca urmare a unor concursuri, pe durată nedeterminată majoritatea lor şi poate în unele cazuri pe durată determinată? Cine eşti tu să decizi soarta unui om care a îmbrăcat această carieră? Trebuie să fim foarte circumspecţi, pentru că acestea sunt de fapt săgeţile manipulative lansate de Guvern, prin intermediul anumitor reprezentanţi din administraţia publică locală”, a declarat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Ca nu care cumva să se teamă cineva pentru locul său de muncă, acesta a subliniat că absolut nimeni de la Consiliul Județean Vaslui nu va fi eliberat din funcție, atât timp cât va fi acesta președinte.

„Din cele aproape 190 de posturi de la Consiliul Judeţean Vaslui, abia aproximativ 110 sunt ocupate. Eu nu voi accepta să concediez niciun salariat din administraţia judeţeană, pentru că fiecare dintre aceşti angajaţi au trecut printr-un concurs, printr-o selecţie şi au fost angajaţi ca urmare a nevoii acestei instituţii de utilizare a capacităţii lor. Nu putem acum, pentru că pur şi simplu s-a trezit cineva, să dăm afară un sfert sau jumătate sau trei sferturi din angajaţi. Sunt o grămadă de lucruri care fac parte dintr-un angrenaj de manipualre pe care îl pune în funcţiune Guvernul şi noi nu trebuie să acceptăm acest lucru”, a mai subliniat Dumitru Buzatu.

Citește și: CJ Prahova merge după modelul lui Bolojan

#News