Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Suceava

Două victime decedate, ambele de sex masculin

Sursa foto: Pixabay

Potrivit presei locale din Suceava, avionul s-ar fi prăbușit în zona Hurujeni, comuna Gălănești, cele două persoane aflate la bord murind pe loc.

Victimele accidentului, ambele de sex masculin, au fost identificate ca fiind Bogdan Constantin Adomniței, fratele lui Cristian Adomniței, fostul șef al CJ Iași, și Marcel Iliese, proprietarul avionului de mici dimensiuni și instructor de zbor.

Fratele lui Cristian Adomniței, fostul sef al CJ Iași, printre decedați

Bogdan Constantin Adomniței, în vârstă de 42 de ani și de loc din Suceava, era un arhitect cunoscut în orașul în care locuia și patronul firmei MoldProiect ASD. Totodată, acesta era căsătorit și tatăl unei fetițe în vârstă de 4 ani.

Marcel Iliese, în vârstă de 58 de ani, locuia în București și era unul din cei mai cunoscuți și experimentați instructori de zbor din România, fiind pilot militar și de linie, precum și pilot de elicopter.

Județul Suceava se afla sub avertizare meteo cod galben de instabilitate atmosferică

Avionul de mici dimensiuni ar fi decolat de la Frătăuți în ciuda avertizarilor meteo de instabilitate atmosferică accentuată, anunțate în weekend.

Avionul era înmatriculat în Letonia și destinat activității recreative.

Cercetările de la fața locului s-au derulat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

„La momentul de față, am verificat să nu existe pericol de incendiu, am asigurat zona și ancheta este preluată de către organele abilitate. Noi am ajuns cât am putut de repede, să vedem în ce stare sunt victimele, pentru că nu știam. Din păcate, la sosirea noastră acestea erau deja decedate, deci practic nu am putut să le ajutăm cu nimic”, a precizat, pentru Libertatea, Alin Găleată, reprezentant ISU Suceava.