Alegerile locale din 27 septembrie sunt o bornă importantă în viața politică românească, fiind totodată, un preambul al alegerilor parlamentare. Iar pentru asta, fiecare partid/formațiune sau alianță politică încearcă să scoată la „înaintare” ce are mai bun. De departe cea mai aprigă luptă la alegerile electorale din această toamnă este la București. Iar pentru cel mai mare sector al Capitalei,Sectorul 1, lupta se dă între primarul în funcție, social-democratul Dan Tudorache și europarlamentarul Clotilde Armand (reprezentanta alianței PNL – USR PLUS).

Pentru o mai bună mediatizare a programelor electorale, Gândul Live le-a propus celor doi candidați, cei mai bine clasați dintre pretendenții la fotoliul de primar, să participe la o dezbatere electorală. „Astfel încât locuitorii din sector să îi poată urmări, asculta și trage concluziile care se impun, în funcție de așteptările fiecăruia. Trebuie precizat că primarul Daniel Tudorache a acceptat, fără rezerve, această provocare lansată de GÂNDUL LIVE, iar Clotilde Armand a primit, la rândul său, o invitație oficială de a participa la această întâlnire importantă, atât din punct de vedere politic, cât și, firește, social”, a transmis Gândul.

Clotilde l-a refuzat pe Tudorache

Deși în mediul online, Clotilde Armand este o prezență „efervescentă”, aceasta a refuzat să participe la dezbaterea cu actualul primar, decizia sa fiind transmisă publicației prin intermediul unui consilier, nu personal.

Daniel Tudorache susține că parte din proiectele sale legate de acest sector sunt demarate încă din anii 2000, pe vremea când era consilier general.

„În primul rând, pentru că 56 de ani mi-am petrecut aici, în acest sector. Am început proiecte din anul 2000. Am fost consilier general, primar. Am fost inginer de căi ferate. Până în anul 2000 am lucrat la căile ferate. Am început câteva proiecte importante pe care România nu le-a început încă”, spune primarul Daniel Tudorache, citat de Gândul.

De partea cealaltă, Clotilde Armand se consideră o victorioasă în fața lui Tudorache. „Încă o victorie în fața primarului pesedist care a vrut să defrișeze pădurea Băneasa și parcul Herăstrău. Instanța a anulat contractul de sponsorizare pentru PUZ Coordonator Sector 1, contract făcut între primarul PSD și o firma condusă de un personaj controversat. Cum este acum dle. primar? Ne mai numiți „proști”?!”, a scris Armand pe Facebook.

Și iată, încă o dată ni se confirmă faptul că în mediul online părem mult mai puternici și putem „răsturna munții”.

Citește și: Circ la conferința de presă a candidatei pentru Sectorul 1, Clotilde Armand

#News