Președintele României, Klaus Iohannis a precizat că „nu există nicio validare externă pentru vaccinul anti-Covid” anunțat de Rusia, dar și faptul că la nivelul Uniunii Europene nu există încă vreun vaccin aprobat.

Anunțul lui Iohannis a fost făcut în contextul în care Vladimir Putin a anunțat marți că a înregistrat primul astfel de vaccin.

„Este important pentru români să știe că în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor apropiat să beneficiem de un vaccin COVID-19. România este parte din acest efort și s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze, atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE. Dar la acest moment în care discutăm nu există un vaccin aprobat în UE”, a spus Iohannis.

Totuși, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată prudență în ceea ce privește vestea legată de vaccinul dezvoltat de Rusia și precizează că și acest vaccin trebuie să urmeze etapele de precalificare și evaluare stabilite de OMS.

Citește și: Rafila, vaccinul anti-Covid 19 și prețul acestuia

HashTag News