Descinderi în București și Ilfov, la firme suspectate de evaziune fiscală

Prejudiciul adus statului a fost estimat la 9 milioane de lei

Polițiștii fac vineri percheziții domiciliare în București și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 9 milioane de lei, potrivit stiripesurse.ro.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează șase percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în care se efectuează cercetări privind săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală.

Acțiunea vizează mai multe firme din domeniul construcțiilor și transporturilor rutiere care ar fi făcut operațiuni fictive. „Cercetările privesc societăți care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor și transporturilor rutiere, în legătură cu înregistrarea în evidența contabilă de cheltuieli care ar avea la bază operațiuni fictive, în baza unor facturi emise în numele unor societăți ce nu ar fi efectuat livrările de bunuri ori prestările de servicii, cu impact negativ atât asupra mediului de afaceri, cât și asupra bugetului de stat”, au anunțat reprezentanții Poliției Române. În cauză, este efectuată urmărirea penală față de 15 persoane bănuite, fiind stabilit un prejudiciu, în valoare de 9 milioane de lei, au mai anunțat polițiștii. De asemenea, vor fi efectuate șapte verificări la sediile sociale și punctele de lucru ale societăților implicate și vor fi duse la audieri 15 persoane cercetate în dosar.

Record de manifestări cu ocazia Nopții Muzeelor 2023