Claudiu Năsui

USR acuză guvernul Orban de măsuri neliberale – cu toate că atât Ludovic Orban, cât și ceilalți membri ai guvernului sunt liberali prin doctrină. Iată o contradicție de termeni pe care Claudiu Năsui (USR) o semnalează. Astfel, prin vocea acestuia, USR și-a exprimat ieri dezacordul față de măsurile „neliberale” luate de Ludovic Orban, amintind de moțiunea de cenzură.

Moțiunea de ieri a fost despre măsurile neliberale pe care guvernul Orban 2 le-a promovat.

Doar pentru că suntem în pandemie nu putem uita despre valorile care stau la baza unei democrații funcționale și a unei clase politice care ar trebui să apere interesele cetățenilor, nu să se folosească de ei.

Așteptăm măsuri cu adevărat liberale de la cei al căror partid are această titulatură în nume. Nu mai vrem măsuri de birocrație inutilă impuse românilor și poveri fiscale crescute.”, declara Claudiu Năsui.

Pe de altă parte, liderul Uniunii, Dan Barna, declara la rându-i:

”E foarte importantă comunicarea în perioada care urmează, pentru că s-a indus oamenilor ideea că 15 mai este cumva similar cu 9 mai, sfârșitul războiului, și ieșim într-un entuziasm general. Am văzut mesaje dinspre președinte că lucrurile nu s-au încheiat. E foarte important acest mesaj, îl transmit și eu: 15 mai e doar o bornă de etapă și nimic mai mult. Oamenii trebuie să înțeleagă, am văzut și dinspre companii mesaje că nu se întoarce toată lumea entuziastă la lucru, pentru că riscul să cădem în extrema cealaltă”.

Citește și: Mihai Fifor dă semnale că Parlamentul ar putea reveni la gânduri mai bune

#News