Percheziții în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală de 6 milioane de lei

Vor fi efectuate verificări la sediile sociale şi punctele de lucru ale societăţilor implicate în evaziune

Poliţiştii de la Economic au efectuat, miercuri, 10 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov într-un dosar penal de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 6 milioane de lei, potrivit g4media.ro.

„Sunt efectuate cercetări în legătură cu înregistrarea în evidenţa contabilă de cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în baza unor facturi emise în numele unor societăţi ce nu au efectuat livrările de bunuri ori prestările de servicii, cu impact negativ atât asupra mediului de afaceri, cât şi asupra bugetului de stat”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

 De asemenea, vor fi efectuate verificări la sediile sociale şi punctele de lucru ale societăţilor implicate în mecanismul infracţional. 

”De asemenea, vor fi efectuate verificări la sediile sociale şi punctele de lucru ale societăţilor implicate în mecanismul infracţional. Totodată, vor fi puse în executare mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, în scopul identificării conducerii la sediul unitaţii de poliţie, pentru aducerea la cunoştinţă a calităţii procesuale, audierii, precum şi pentru instituirea de măsuri asigurătorii cu privire la bunurile mobile şi imobile identificate ca fiind deţinute de persoanele bănuite”, a mai transmis sursa citată.

Vor fi puse în executare mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, în scopul identificării şi conducerii la sediul unităţii de poliţie, pentru aducerea la cunoştinţă a calităţii procesuale, audierii, precum şi pentru instituirea de măsuri asigurătorii cu privire la bunurile mobile şi imobile identificate ca fiind deţinute de suspecţi.Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor Institutului Naţional de Criminalistică şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Ilfov

Seceta afectează Dobrogea, suprafeţe extinse din Moldova şi unele zone din Muntenia şi Banat