Diana Șoșoacă / sursă foto: captură YouTube

Invitați împreună în platoul Antenei 3, deputatul UDMR Szabo Ödon și proaspăta senatoare PAUR Diana Șoșoacă s-au antrenat într-un schimb tăios de replici până într-acolo unde Ödon s-a văzut nevoit să-i zică oponentei sale că e „o țață de la piață”. De altfel, o întrevedere cu scântei se putea bănui încă de dinainte să se întâlnească cei doi, având în vedere politica anti-minorități pe care o duc cei de la PAUR, în frunte cu ieșeanca cea guralivă, cunoscută publicului larg pentru discursurile țipate „anti-mască” și pentru metoda isterică de a țipa mai tare decât cel cu care se contrează. O metodă clasică, grobiană dar care funcționează de fiecare dată.

Dialogul surzilor, de la FM la AM

Redăm transcriptul conversației de la Antena3, dintre Szabo Ödon și Diana Şoşoacă, conform Epoch-Times:

Şoşoacă: Dumneavoastră unde eraţi de 1 decembrie? De ce nu sărbătoriţi Ziua Naţională a României? Nu, nu vă permit să vorbiţi, în condiţiile în care distrugeţi Ziua Naţională a României.

Ödon: Doamna avocat, fiţi calmă. Aţi fost cu un infractor în gara din Oradea, am poza.

Şoşoacă: Unde eraţi pe 1 decembrie? Noi eram în horă!

Ödon: Doamna avocat, sunteţi cu un infractor în poză şi în Parlament!

D. Şoşoacă: Nu puteţi spune că este infractor, câtă vreme nu are o condamnare definitivă. Dacă nu cunoaşteţi termenii juridici, veniţi la mine şi vă dau o consultanţă gratuită.

Şoşoacă: Dumneavoastră nu sărbătoriţi Ziua Naţională a românilor şi mă întreb de ce. Şi atunci, cum să vă doresc eu în funcţia de ministru al învăţământului, când dumneavoastră aveţi 7 la sută iar noi, 10%?

Ödon: Doamna avocat, nu fiţi o ţaţă la televizor (…)

Şoşoacă: Dumneavoastră sunteţi un om care vă bateţi joc de români şi de România (…) Măsuraţi-vă cuvintele, pentru că nu aţi demonstrat decât că sunteţi în statul paralel statului român. Vă rog să vă identificaţi etnia şi apartenenţa. Sunteţi cetăţean român (…)

Ödon: Aveţi puţin bun-simţ…

Şoşoacă: Dumneavoastră să aveţi bun-simţ faţă de cetăţenii români. Nu eu am afirmat că 1 decembrie este zi de doliu naţional.

Ödon: Aşa vorbiţi şi acasă, cu soţul? (…)

Şoşoacă: Dumneavoastră aţi depăşit toate limitele bunului simţ. Nu vă las să vorbiţi, pentru că nu aţi dovedit că (Lască) este condamnat definitiv.

Ödon: Sunteţi o ţaţă de la piaţă în momentul de faţă.

Şoşoacă: Taţe sunt persoanele din partidul dumneavoastră, care militează împotriva poporului român.

Ödon: Închideţi puţin ochii, ieşiţi din film…

Şoşoacă: Ieşiţi dumneavoastră din statul paralel…