Când ne pierdem busola și rătăcim fără valori

Într-o „junglă” în care fiecare o altă scară de valori

O postare făcută pe pagina de Facebook a emisiunii „Drag de România mea”  de la televiziunea publică  în care era anunțat „desfășurătorul” ediției de duminiă, 13 decembrie, și la care urma să participe fostul premier Adrian Năstase, ne arată cât de mult ne-am pierdut busola valorilor. Asta, în contextul în care, Năstase numai un model nu poate fi, după condamnare la închisoare în două dosare penale. Mai mult, acesta va fi și premiat de prezentatorul emisiunii, Fuego, cel care încânta multora sărbătorile de iarnă cu colindele sale.  

„Domnul Adrian Năstase este un important om politic și de cultură al României, pedagog de drept internațional, cu o carieră didactică încununată de succes, de aproape 30 de ani, erudit, cu o capacitate incontestabilă, cu o vastă cultură strânsă în ani de pregătire, de studiu intens și de dragoste față de sublim și față de lucrurile cu adevărat importante în viață. Fost prim ministru al României, șef al diplomației, un luptător pentru păstrarea identității naționale, realizând numeroase performanțe în plan cultural, peste 23 de muzee, numeroase volume publicate și proiecte care vor rămâne în timp. Un diplomat prin excelență, un intelectual rasat, care-a dovedit că arma cea mai de preț a unei atitudini este eleganța. Demnitatea îi este carte de vizită, iar pregatirea sa, pe mai multe zone de interes, de la arte vizuale la istorie, de la drept la beletristică, până la relații internaționale și, nu în ultimul rând, politică, descrie o personalitate complexă”, se arată într-o postare pe Facebook a contului emisiunii „Drag de România mea!” de la TVR, potrivit G4Media.

Între timp, de pe contul emisiunii a dispărut această postare, dar asta nu înseamnă că ne-am găsit „busola”.

Pe site-ul TVR, momentul Adrian Năstase este prezentat ca o exclusivitate. „Vă propunem o ediție senzațională, o veritabilă gala a excelenței, cu nume de referință, cu performanțe notabile, cu eroi pe care se merită să-i ascultați și să-i aplaudați pentru performanțele lor culturale. Am pregătit exclusivități, premiere absolute, talente în devenire, muzică de calitate, amintiri, emoții, autenticitate, omagii și liniștea unor clipe cu oameni de povestit și altora.”

Adrian Nastase, cel care de la pupitrul Parlamentul făcea o invitație să-i fie „numărate ouăle”, a fost primul premier al României condamnat în două dosare pentru fapte de corupţie la nivel înalt. Acesta a condus guvernul între anii 2000 şi 2004, perioadă cunoscută ca fiind una dintre cele mai negre de după ’89, pentru libertarea presei şi independenţa sistemului judiciar. De profesie jurist, politicianul a fost preşedinte al PSD.

Citește și: Năstase nu crede în bunele intenții ale liberalilor

#News