Elev din Dâmbovița, mutat la trei școli din cauza agresivității

El a lovit un coleg după ce părinții l-au retras de la consilierea școlară

Elevi
Elevi sursa foto pixabay

Un elev de 9 ani de la la școala Gimnazială Valea Voievozilor din județul Dâmbovița, mutat până acum la 3 școli deoarece ar fi agresiv, a lovit un coleg de clasă. Acesta a avut nevoie de îngrijiri medicale. “Beneficia de consiliere zilnică, și se integrase în colectiv. Dar și-a schimbat comportamentul când mama a decis să îl retragă de la consiliere pe motiv că nu are nevoie”, spune directoarea Școlii Gimnaziale din Valea Voievozilor, Mariana Urucu, potrivit g4media.ro.

Un elev în vârstă de 9 ani, elev în clasa a III-a la școala din Valea Voievozilor, comuna Răzvad, și-a lovit un coleg de clasă care a necesitat îngrijiri medicale.

Este vorba despre același elev care a fost mutat până acum la 3 școli deorece ar avea comportament agresiv. Directoarea Școlii Gimnaziale Valea Voievozilor, Mariana Urucu, spune că elevul se integrase bine în colectivul clasei. El se înțelegea bine cu profesorii și cu învățătoarea. Elevul a început să își schimbe comportamentul acum câteva săptămâni, după ce părinții l-au retras de la consilierea psihologică din școală. “Acum 2-3 săptămâni au început actele acestea de violență ale copilului, Mai rare la început și din ce în ce mai dese apoi, până când au început să fie zilnice. De aceea am luat și noi măsurile gradual, așa cum se impune legea. A culminat cu lovirea profesorilor și a elevilor cu obiecte. Elevul a fost mutat la noi anul trecut în luna martie.

El a beneficiat și de consiliere psihologică zilnică. Am avut consilieri școlari, a colaborat bine cu consilierii și lucrurile au mers bine. Anul acesta, mama a refuzat consilierea, au degenerat lucrurile. În perioada aceea a fost în regulă, ca orice copil, s-a integrat în colectivitate. Colabora bine cu toți profesorii și cu doamna învățătoare. El a venit foarte schimbat după vacanță. Iar mama lui a refuzat să îl mai lase la consiliere pentru că nu ar avea nevoie. Situația a degenerat treptat, de la violențe fizice ușoare și verbale, la cele grave”, spune directoarea școlii.

Secretarul de stat din Ministerul Educației, Florian Lixandru, povestea recent că s-a ocupat personal de acest caz Potrivit acestuia, elevul s-a integrat foarte bine în colectiv pentru că i s-a găsit o pasiune pe care s-a canalizat. Transplant total de ochi, efectuat în premieră la nivel mondial