După ce Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Generală București, a dezvăluit că vrea să ceară denumirea PDL de la PNL (entitate care a „înghițit” fostul partid al lui Băsescu), liderul PMP, Eugen Tomac a dezvăluit, într-o intervenție telefonică, faptul că PDL este înregistat deja la OSIM. Potrivit președintelui PMP, Ludovic Orban „a luat notă” de solicitarea legată de PDL și s-a arătat surprins. „Bineînțeles că noi avem rezervată denumirea PDL în sertarul PMP”, a mai declarat Tomac.

Surpriză și nu prea

Partidul Mișcarea Populară a înregistrat, în 2015, la OSIM denumirea Partidului Democrat Liberal (PDL), un demers pe care Eugen Tomac a făcut-o în semn de respect pentru ceea ce a însemnat partidul lui Traian Băsescu pe scena politică de după anii 2000. 

„PDL a reușit să câștige de trei ori Primaria generală a Capitalei și să dea de două ori președintele țării. Credem că acel spirit pe care l-a generat președintele Traian Băsescu reprezintă o valoare pentru foarte mulți dintre români. Motiv pentru care o parte din colegii noștri au solicitat să înregistreze atât sigla, cât și denumirea partidului, în semn de respect pentru ceea ce reprezintă acest proiect politic important care a trecut România prin criză și alături de președintele Traian Băsescu a reușit performanțe electorale remarcabile”, a afirmat liderul PMP, Eugen Tomac, în 2015, citat de Agerpres.

Citiți și: http://Băsescu își vrea PD-L-ul înapoi, dar trebuie să-l convingă pe Orban

HashTag News