Cântăreț de muzică populară din Galați, arestat preventiv pentru violarea a doi elevi

Decizia nu este definitivă.

arest
arest sursa foto pixabay

Aurică Totolici, un cântăreț de muzică populară din Galați, a fost arestat preventiv de Judecătoria Galați sub acuzația că a violat doi elevi de 14, respectiv 16 ani, cărora le preda cursuri de canto. Artistul a contestat măsura, iar Tribunalul Galați se va pronunța definitiv pe 18 iulie, potrivit g4media.ro.

Potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei, faptele au ieșit la iveală după ce Aurică Totolici ar fi fost reclamat penal de mai mulți minori, unul dintre ei fiindu-i elev la canto.

„La data de 7 iulie 2024, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat, de 59 de ani, din municipiul Galaţi, bănuit de comiterea infracţiunilor de viol săvârşit asupra unui minor, rele tratament aplicate minorului, determinarea sau înlesnirea întreţinerii de acte sexuale sau de natură sexuală între minori”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Polițiștii susțin că artistul s-ar fi folosit de ascendentul moral asupra elevilor săi pentru a-i determina să întrețină relații sexuale cu el.

„În perioada septembrie 2023 şi până în prezent, acesta ar fi profitat de calitatea de profesor de canto pentru a determina doi minori, de 14, respectiv 16 ani, din aceeaşi localitate, să întreţină raporturi sexuale”, au stabilit anchetatorii. Potrivit unor surse judiciare, în momentul în care polițiștii au descins la locuința lui, Totolici ar fi refuzat să deschidă uşa, astfel că au fost nevoiți să spargă ușa ca să îl poată duce la audieri. Aurică Totolici este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzică populară din Galați și din zona Moldovei. A fost membru al ansamblului „Doina Covurlului”, iar la începutul acestui an s-a pensionat.

Popescu Piedone anunță că îl va da în judecată pe Nicușor Dan