Zeci de profesori pensionari din Buzău au cerut să continue activitatea în anul şcolar 2023-2024 

Anul trecut 53 de profesori ieşiti la pensie au solicitat să rămână în sistem

Un număr de 69 de cadre didactice, care au vârsta legală de pensionare, au primit aprobarea din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău de a rămâne la catedre în anul şcolar 2023 – 2024, potrivit g4media.ro.

Pe parcursul anului trecut, 53 de dascăli care au ieşit la pensie au solicitat să rămână în sistem,  pentru anul şcolar viitor numărul pensionarilor care au depus cereri pentru menţinerea în activitate fiind de 69.

Disciplinele pentru care s-au depus cele mai multe cereri sunt cele aferente profilului real, dar şi pentru ocuparea unor posturi în învăţământul primar sau preşcolar.„Referitor la situaţia privind cadrele didactice menţinute în activitate peste vârsta de pensionare, aceasta este reglementată de decizia Curţii Constituţionale şi Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2023 – 2024”, precizează Inspectoratul Şcolar Buzău. Cele mai multe solicitări pentru rămânerea în activitate peste vârsta de pensionare – an şcolar 2023 – 2024 au fost de profesor învăţământ primar – 22, profesor învăţământ preşcolar – 7, Fizică – 6, Matematică – 4, Limba şi literatura română – 3, Chimie – 2, transmite Inspectoratul Şcolar Buzău. Potrivit Sindicatului Învăţământului Preuniversitar „Vasile Neacşu”, motivele pentru care cadrele didactice care ajung la vârsta de pensionare doresc să rămână în sistem sunt numeroase, printre acestea fiind şi creşterea salariilor.

Astronomii au detectat cea mai strălucitoare planetă