Popescu Piedone a verificat lucrările de modernizare și reabilitare a patru grădinițe din Sectorul 5

Edilul a inspectat fiecare șantier de lucru unde a discutat cu cadrele didactice și cu cei care vor executa lucrările.

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone a vizitat azi patru șantiere de lucru din Sectorul 5 unde se efectuează lucrări de reabilitare, modernizare sau de construire a unor corpuri de grădiniță. Și pentru că este omul faptelor și nu al vorbelor, dorind să se asigure că lucrările au demarat, conform ordinului de începere pe care l-a semnat, edilul Sectorului 5 a inspectat personal fiecare șantier de lucru unde a discutat cu cadrele didactice și cu cei care vor executa lucrările.

Unul din obiectivele vizitate de Popescu Piedone este grădinița cu program prelungit 55 „Floarea Soarelui”.

După ce a vizitat grădinița, Popescu Piedone a anunțat că ” Grădinița va veni acasă din 15 septembrie. Constructorul lucrează într un ritm amețitor. Aici avem refacere totală și extindere a lucrării. Aici au fost 160 de copii și de la 15 septembrie vom ajunge la 200 de copii care vor învață în această grădiniță în condiții europene”, a explicat Popescu Piedone. Edilul i-a pus directoarei să întocmească necesarul pentru începerea anului școlar.

Popescu Piedone: Ne- am angajat să facem imposibilul posibil

Potrivit edilului Sectorului 5, licitațiile și lucrările s-au blocat din cauza birocrației. ” Am refăcut totul în 2023 și pe 15 septembrie aducem copii acasă”, a spus Popescu Piedone. Un alt obiectiv vizitat a fost o grădiniță care funcționa într-un imobil datat din 1930. ” Din 2019 din cauza birocrației și proiectării neconforme a trebuit să refacem toate studiile de fezabilitate. Copiii sunt realocati și noi plătim chirie anuală de 60.000 de euro”, a declarat primarul Popescu Piedone.

Popescu Piedone: Ce nu au făcut alții din cauza birocrației, facem noi

Potrivit edilului Sectorului 5, în urma finalizării lucrărilor de extindere a corpului grădiniței celor 220 de copii li se vor adăuga alți copii. ” Copii de la această grădiniță învață într-o clădire din curtea Primăriei”, a spus Popescu Piedone. Cel de al treilea obiectiv vizitat de Popescu Piedone este șantierul unde se construiește un nou corp de grădiniță care va avea parter și etaj.

” Copiii care învață acum aici vor fi relocați pentru 6 luni de zile. Vrem să modernizăm și nu putem face o treaba de mântuială. 6 luni de zile va fi acest disconfort. Poate găsim un spațiu unde se vor sta se vor intoarce într o casă nouă la standardele ISU”, a declarat Popescu Piedone.

Al 4-lea obiectiv inspectat îl reprezintă consolidarea vechiului corp de grădiniță care prezenta risc seismic.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 15 martie 2025. „Vor fi copii relocați parțial”, a declarat primarul Popescu Piedone.