Jumătate dintre candidaţii pentru obţinerea permisului de conducere în Buzău, respinşi

Cei mai mulţi dintre elevii şcolilor de şoferi nu au reuşit să depăşească proba de traseu.

Mai puţin de jumătate dintre candidaţii care au susţinut în anul 2022 proba practică pentru obţinerea permisului de conducere, categoria B, reuşind să promoveze examenul, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, potrivit g4media.ro

Cei mai mulţi dintre elevii şcolilor de şoferi nu au reuşit să depăşească proba de traseu, rezultate slabe fiind înregistrate şi la capitolul legislaţie rutieră.

 „Anul trecut, în 2022 s-au prezentat la proba teoretică în jur de 13.000 de candidaţi. Şcolile de şoferi au vizat sub semnătură că ar fi pregătiţi să devină şoferi. Ei bine, aflaţi că 50 la sută dintre ei nu au trecut proba teoretică deşi şcolile avizaseră că sunt pregătiţi să susţină acest examen iar la proba practică procentul pentru obţinerea permisului de circulaţie, categoria B este şi mai dramatic. Doar 40 la sută dintre candidaţii care s-au prezentat la examen pentru obţinerea permisului au reuşit să promoveze proba practică”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea. Ţinând cont de rezultatele slabe înregistrate la examenele pentru obţinerea permisului de conducere dar şi ca urmare a unor accidente grave în care au fost implicaţi tineri de 18 ani, autorităţile recomandă ca înscrierea elevilor să se facă doar în momentul în care elevii sunt pregătiţi din toate punctele de vedere pentru a conduce un autoturism pe drumurile publice.

„Asta înseamnă că prea mulţi dintre copiii noştri nu sunt pregătiţi să devină şoferi la 18 ani. Fac apel la părinţi, nu este nicio problemă dacă nu îşi iau permisul la 18 ani. Mai bine să îşi ia permisul când vor fi pregătiţi şi ceva mai responsabili”, a transmis prefectul judeţului.

Averse de ploaie şi vânt puternic în Dobrogea şi sud-estul Munteniei