PSD s-a manifestat de curând, prin Nicușor Halici, președintele Comisiei Juridice din cadrul Camerei Deputaților (PSD). În opinia lui Halici, situația gravă din Vrancea, cu privire la noile infectări cu COVID-19, s-ar datora deciziilor nepotrivite luate de către guvernul PNL de-a lungul timpului, cu precădere acum, în plină criză medicală.

  1. PSD: „Un om de bună-credință nu poate fi decât șocat, văzând avalanșa de minciuni și de manipulări revărsată zilnic de liderii incompetenți și lipsiți de bun-simţ ai PNL Vrancea, care se comportă ca și când abia ieri au fost parașutați în județul pe care ar trebui să îl cunoască cât de cât, totuși! Este o inepție (”vorbă stupidă, absurdă, lipsită de logică şi suport” – definiție DEX pentru liderii PNL Vrancea) ca sa nu spunem gogomănie, să te apuci să ”acuzi” capra vecinului pentru ce nu ai făcut tu. Mai în clar, este stupid să ţipi că trebuia făcut la spital ceva, în condițiile în care spitalul este gestionat exclusiv de Guvernul tău! De ministrul tău! De prefectul tău!
  2. Ce am făcut eu, în calitate de deputat de Vrancea, membru al Parlamentului României: am solicitat imperativ Ministerului Sănătății, în repetate rânduri, trecerea spitalului județean din Focșani în administrarea Consiliului Județean, însă m-am lovit de aroganța, ignoranța și nepăsarea ministrului. Dar așa „se implică” și așa „le pasă” peneliștilor! Acum, culmea incompetenței, PNL Vrancea cere management militar la Spitalul Județean. Asta în condițiile în care exact de la Spitalul Militar din Focșani a pornit infecția în oraș, de la un medic militar care, deși știa că s-a aflat în preajma unui persoane infectate cu COVID-19, a fost la o petrecere de 8 Martie, fără să stea prea mult pe gânduri. Managerul spitalului județean nu s-a infectat comunitar, ci la locul de muncă, având aceleași riscuri ca personalul medical, cărora nu le-ați reproșat că s-au infectat. Sau urmează să-i acuzați și pe ei?!
  3. Știți când demonstrezi bun-simț și bună-creștere? Nu mai zic de omenie! Când încerci să nu duci la groapă un om bolnav și să nu profiți de imposibilitatea lui de a se apăra, doar pentru că îi dorești postul! Puteați aștepta câteva zile măcar! Ceea ce nu înțeleg, însă, este de ce vreți conducere militară? Directorul medical al spitalului este medic şi instalat de PNL cu surle şi trâmbițe de câteva săptămâni alături de directorul economic şi directorul de îngrijiri. Nu cumva și ei gestionează procedurile medicale? Curat liberal!
  4. Ați uitat, liberali de Vrancea, când Guvernul vostru, obsedat doar de himera alegerilor anticipate, nu a alocat banii solicitați de Spitalul Județean din Focșani, la sfârșitul anului trecut, lăsând pacienții, medicii și celelalte cadre medicale – pe care îi invocă atât de mult în aceste zile dramatice – fără cea mai elementară protecție în fața amenințării pandemiei care se prefigura încă de la acel moment?
  5. Ați uitat că tocmai Consiliul Județean Vrancea, cel pe care l-ați ignorat mereu când cerea să preia în mod oficial administrarea spitalului, a alocat atunci cele 5 milioane de lei pe care voi – impostori aflați degeaba în funcții înalte – le-ați refuzat spitalului, punându-l în imposibilitatea de a-și achiziționa din timp materialele de protecție necesare? Ați uitat și de cele 11 milioane de lei alocate spitalului de același Consiliu Județean Vrancea, la începutul acestui an, tot pentru a putea asigura protecția pacienților și a personalului? Ați uitat, sau mai curând vă prefaceți că ați uitat!
  6. Dar să mințiți continuu, să aruncați cu pietre în cei care ajutăm atunci când voi nu sunteți capabili de nimic, asta nu uitați! Știați încă din decembrie 2019 despre urgia care urma să se abată și asupra României, dar pe atunci nu vă interesau decât alegerile anticipate și cum să-i prostiți mai repede pe români! V-ați preocupat doar de intrigi și de conspirații politice, pe sănătatea și pe viața românilor! Pentru voi nu contează dacă trăim sau murim, vouă să vă fie bine, să ajungeți cât mai repede la funcțiile alea pentru care sunteți în stare de orice!
  7. Ați pus interesele voastre meschine în fața dreptului la viață al oamenilor, iar acum vă spălați pe mâini și vreți să transferați totul în sarcina Armatei. De ce îi mințiți pe vrânceni? De ce nu vreți să vă asumați răspunderea pentru faptele voastre? De ce nu le prezentați oamenilor adevăratele cauze pentru care s-a ajuns aici? Pentru că sunteți niște LAȘI! Dar stați liniștiți, o să primiți „răsplata” binemeritată!”, se arată în textul redat de PSD.

Citește și: Primarul Galațiului îl atacă pe Florin Roman cu metoda „Freud”

#News