Ionuț Pucheanu FOTO Facebook

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu pare nemulțumit de declarațiile lansate la apă de curând de șeful deputaților PNL, Florin Roman. Într-o postare pe contul acestuia de socializare, Pucheanu (PSD) îl acuză pe Roman cum c-ar fi un pic cam mincinos. Mai mult decât atât, potrivit spuselor primarului Galațiului, guvernul Orban nu ar fi făcut mare lucru pentru municipiul de lângă Dunăre, sigurul ajutor concret fiind reprezentat de alocarea a 150 de măști de protecție.

În aceeași postare, Ionuț Pucheanu declară cum că guvernul nu ar fi ajutat administrația pentru a combate pandemia de COVID-19, fondurile trimise în acest scop înspre Galați fiind de 0 lei, în timp ce Primăria Municipiului Galați ar fi alocat din bugetul propriu suma de 2.000.000 lei pentru achizițioanarea de aparatură, având plănuit un total de 10.000.000 lei.

O altă mare nemulțumire a primarului Galațiului, Ionuț Pucheanu se învârte în jurul PCR-urilor, acesta declarând că unul dintre ele ar fi venit nefuncțional, primăria fiind nevoită să achiziționeze restul de componente, pentru a-l transforma dintr-unul nefuncțional, într-unul funcțional.

„Domnule deputat PNL Florin Roman, vă rog să vă opriți din minciuni și să vă puneți guvernul dumneavoastră să facă ceva și pentru țara și cetățenii acestei țări.
Nu știu cum aveți curajul să deschideți gura când vine vorba să comparați ce a făcut guvernul dumneavoastră și ce au făcut administrațiile locale.
Să vă dau exemplul Galațiului?
⁃ Primăria a alocat pentru echipamente peste 2.000.000 lei. Pentru achiziția unui PCR de 250 de testări pe zi și a 14 aparate de ventilat artificial.
DE LA GUVERN – 0 Lei
⁃ am alocat pentru consumabile (mănuși, măști, salopete) peste 1.000.000 lei.
DE LA GUVERN – 150 de măști

În total, din bugetul primăriei pentru combaterea coronavirusului s-au alocat 10.000.000 lei.
DE LA GUVERNUL DUMNEAVOASTRĂ – un maaaaare 0.

Era să uit, a venit totuși ceva, un PCR nefuncțional, pentru că guvernul dumneavoastră l-a trimis cu jumătate din componente. Cealaltă jumătate a rămas să o cumpărăm noi.

Ma crucesc când văd acest “politicum tremens”, din partea unuia dintre cei mai inteligenți deputați PNL, ce-i drept asimptomatic!”, spune Ionuț Pucheanu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Când ești din Galați și ți se dărâmă garajul

#News