Premiile Globurile de aur, decernate marți 

Steven Spielberg a câştigat trofeul la categoria „cel mai bun regizor”.

Drama „The Fabelmans”, comedia „The Banshees of Inisherin”, serialele „House of the Dragon”, „The White Lotus” şi „Abbott Elemnetary” au fost desemnate câştigătoare la gala Globurilor de Aur, desfăşurată marţi seară la Los Angeles.Cea de-a 80-a ediţie a premiilor acordate de Asociaţia Presei Străine la Hollywood (HFPA) a fost prezentată de actorul Jerrod Carmichael, spectacolul fiind transmis de NBC şi Peacock, potrivit g4media.ro.

Steven Spielberg a câştigat trofeul la categoria „cel mai bun regizor”, Cate Blanchett, Colin Farrell, Austin Butler, Kevin Costner, Michelle Yeoh, Julia Garner, Zendaya, Quinta Brunson, Tyler James Williams, Angela Bassett şi Ke Huy Quan fiind câştigători la categoriile de interpretare.

Actorul Jerrod Carmichael a glumit pe seama Asociaţiei, vorbind de elefantul din cameră la începutul spectacolului, într-un monolog neobişnuit şi sincer:

„Sunt aici pentru că sunt negru! Să vă spun ce s-a întâmplat. Acest show, Globurile de Aur, nu a fost difuzat anul trecut din cauza Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood – despre care nu voi spune că este o organizaţie rasistă, dar care nu a avut un singur membru de culoare până la moartea lui George Floyd. Aşa că faceţi ce vreţi cu această informatie:”

În cadrul galei, Ryan Murphy a acceptat Premiul „Carol Burnett”. Cei care au votat pentru Globurile de Aur reprezintă acum 52% femei şi 51,5% sunt persoane de :iverse rase şi etnii, cu membri care sunt 19,5% latino, 12% asiatici, 10% de culoare şi 10% din Orientul Mijlociu. Club pentru tineri și femei, amenajat în Târgu Secuiesc