USR PLUS, PNL şi UDMR se pregătesc de „discuții aprofundate”

În timp ce PNL îl propune pe Florin Cîțu, USR PLUS mizează, în continuare, pe Dacian Cioloș, pentru funcția de prim-ministru al următorului Executiv.

Potrivit copreședintelui USR PLUS Dan Barna, alianța sa s-ar pregăti să poarte discuții aprofundate atât cu PNL, cât și UDMR, pe tema punerii la punct a unui guvern care să includă toate cele trei entități politice. De altfel, conform spuselor lui Barna, discuțiile pentru o viitoare coaliție ar fi început chiar din această dimineață, în cadrul unei ședințe cu Dragoș Tudorache, Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Kelemen Hunor.

„Discuţiile pentru formarea coaliţiei de guvernare au început. În această dimineaţă am participat alături de colegul meu Dragoş Tudorache la o primă discuţie cu preşedinţii PNL şi UDMR, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor. La prima parte a întâlnirii a participat şi presedintele Klaus Iohannis. Începând de sâmbătă vom avea discuţii aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL şi UDMR pornind cu priorităţile programului de guvernare al viitorului cabinet si continuând cu structura guvernului şi structura majorităţii parlamentare. Nu s-a discutat despre poziţii sau nominalizări de miniştri, fiind discutate doar alternative posibile de calendar pentru finalizarea procesului ce demarează sâmbătă”, a scris Dan Barna joi pe Facebook.

Dan Barna vrea ca în următorul Executiv să fie luate în calcul programele de guvernare ale USR PLUS

În același mesaj postat pe pagina sa de socializare, Barna a mai spus că și-ar dori ca o soluție viabilă să fie găsită în cel mai scurt timp, pentru ca tot în cel mai scurt timp să înceapă și guvernarea efectivă.

„Am discutat, de asemenea, necesitatea respectării ponderilor de reprezentare rezultate în urma votului de duminică şi a principiilor de colaborare loială şi corectă. Ne dorim ca aceste discuţii să se finalizeze cât mai repede cu un acord şi după învestirea noului parlament să avem şi noul guvern. În acelaşi timp suntem hotărâţi să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul şi structura guvernului şi a viitorului parlament”, a mai spus Dan Barna, copreședintele USR PLUS.

Reamintim că, în cursul serii trecute, PNL a anunțat că propunerea acestora pentru funcția de premier este, cel puțin în acest moment, actualul ministru de Finanțe Florin Cîțu. Pe de altă parte, Alianța USR PLUS mizează, în continuare, pe Dacian Cioloș, în timp ce UDMR nu a venit cu nicio propunere de premier până în acest moment.

Citește și: Orban neagă zvonurile cu privire la împărțirea ministerelor

#News