Patru tineri arestați pentru atacarea unei case cu cocktailuri Molotov

Tinerii din Arad sunt cercetaţi pentru distrugere şi tentativă de omor.

Arest
Arest sursa foto pixabay

Patru tineri au fost arestaţi în Arad după ce ar fi atacat cu obiecte explozive artizanale (cocktailuri Molotov) o casă din localitatea Şofronea. Incindentul a pornit de la un scuter cumpărat de unul dintre ei, care s-ar fi stricat. Tinerii au vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, potrivit digi24.ro.

Ei sunt cercetaţi pentru distrugere şi tentativă de omor.

 „După ce au spart geamul locuinţei cu o piatră, au aruncat mai multe obiecte explozive artizanale (cocktail Molotov) în interiorul dormitorului şi pe faţada casei. În cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţi. Propunere ce a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad. S-a dispus arestarea preventivă a acestora pe o durată de 30 zile”, au transmis procurorii. Iniţial, cei patru au fost cercetaţi pentru distrugere. Ulterior cercetările au fost extinse şi pentru tentativă de omor. Dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Surse din rândul anchetatorilor au declarat vineri că victima atacului vânduse un scuter cu suma de 4.500 de euro unuia dintre agresori.

După ce vehiculul s-ar fi stricat, acesta a vrut să-l returneze. Deoarece nu s-a înţeles cu vânzătorul, a vrut să se răzbune.

„Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 07.11.2023, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Prin ordonanţa din data de 07.11.2023, confirmată de procuror, organele de cercetare penală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de faţă de numiţii L.A.M, R.F.D., V.E, R.C.T., pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. La data de 07.11.2023 a fost pusă în mişcare acţiunea penală, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

În fapt în sarcina inculpaţilor s-a reţinut că în data de 07.11.2023, în jurul orei 03:00, inculpaţii s-au deplasat, cu autoturismul condus de numitul V.E, la adresa persoanei vătămate S.B.D, iar inculpaţii L.A.M, R.F.D şi R.C.T, după ce anterior au spart geamul locuinţei cu o piatră, au aruncat mai multe obiecte explozive artizanale (cocktail Molotov) în interiorul dormitorului şi pe faţada casei. La data de 08.11.2023, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţi, propunere ce a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestora pe o durată de 30 zile. Prin ordonanţa din data de 09.11.2023, s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat şi s-a dispus declinarea dosarului către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad”, a precizat Parchetul.

Taxă ecologică pentru cei care merg cu avionul