MAE, atenționare de călătorie în Bulgaria

Circulația rutiera va fi oprită prin tunelurile de pe tronsonul Sofia – Ruse până în iulie 2024

mae
MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Republica Bulgaria pe ruta Sofia – Ruse că în perioada noiembrie 2023 – iulie 2024, circulaţia rutieră va fi oprită la trecerea prin tunelurile Topli Dol şi Praveshki Hanove. Acest lucru se va face pentru începerea activităţilor de reparaţie capitală şi de modernizare a acestora, potrivit ziare.com.

 Potrivit MAE, cele două tuneluri se află pe tronsonul rutier al autostrăzii Hemus, între km 39 şi km 54, segment rutier important al rutei Sofia-Ruse. 

”Circulaţia va fi deviată şi se va efectua, pe ambele sensuri, prin tunelurile de pe direcţia opusă, dinspre Ruse către Sofia. Acest lucru se va face cu impunerea strictă a unei limite de viteză de până la 50 km/h. Astfel, există premise să se formeze aglomerări însemnate de autovehicule. De asemenea, sunt premise să fie înregistraţi timpi măriţi de aşteptare în cadrul coloanelor de maşini sau să fie impuse alte trasee rutiere ocolitoare de către autorităţile bulgare competente”, a transmis MAE. 

Şoferilor români li se recomandă să conducă preventiv, să respecte regimul de viteză aplicat tronsoanelor rutiere menţionate – de până la 50km/h.

Ei trebuie să respecte în mod strict semnalizarea rutieră montată şi indicaţiile sau semnalele autorităţilor de control de la faţa locului. De asemenea, ei trebuie să îşi aleagă atent itinerariul rutier corespunzător în momentul achiziţionării taxelor de drum – TOLL. Aceştia trebuie să se informeze corect, să achiziţioneze din timp vinietele electronice şi să achite taxele de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Urs accidentat mortal în județul Covasna