Traseele turistice din stațiunea Borsec şi împrejurimi vor putea fi parcurse virtual

Proiectul „Digitalizarea traseelor turistice din Borsecul de Sus şi împrejurimi” a fost finanţat cu suma de 12.000 lei.

Statiunea Borsec
Statiunea Borsec sursa foto pag Statiunea Borsec

Cele mai frumoase trasee turistice din staţiunea Borsec şi împrejurimi au fost digitalizate în acest an. Ele vor putea fi parcurse virtual, prin intermediul proiectelor implementate de Fundaţia Pro Borsec, în parteneriat cu Primăria oraşului şi finanţate de Consiliul Judeţean Harghita, potrivit g4media.ro.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Borsec, proiectul „Digitalizarea traseelor turistice din Borsecul de Sus şi împrejurimi” a fost finanţat cu suma de 12.000 lei.

El cuprinde digitalizarea a şase trasee turistice montane. Proiectul „Digitalizarea traseelor cicloturistice din staţiunea Borsec” a fost finanţat cu 10.000 lei. El a inclus digitalizarea a patru trasee cicloturistice şi reamenajarea acestora. Lungimea totală a traseelor digitalizate în acest an este de aproximativ 170 kilometri. Alte două trasee turistice au fost digitalizate în anul 2022.

Acest lucru face ca numărul traseelor ce pot fi vizitate virtual, pe site-ul Primăriei Borsec, la adresa https://statiuneaborsec.ro/Borsec360/, să ajungă la 12.

Primarul staţiunii Borsec, Mik József, consideră că realizarea tururilor virtuale este foarte importantă, deoarece ultimii ani au arătat că oraşul şi regiunea pot deveni atrăgătoare pentru turismul intern. „Promovarea Borsecului este extrem de importantă pentru noi. Iar realizarea tururilor virtuale reprezintă un pas important în acest sens. (…) Deschiderea centrului spa şi balneo ‘Fontana’ a adus schimbările pozitive pe care le aşteptam. Desigur, este nevoie în continuare de diversificarea ofertei. Acest lucru deoarece dorim ca staţiunea Borsec să devină în viitor una dintre cele mai importante destinaţii turistice”, a declarat primarul Mik József. MAE, atenționare de călătorie în Bulgaria