Site al unui celebru brand de încălțăminte, clonat de hackeri

Infractori cibernetici necunoscuți au înșelat astfel zeci de români.

Incaltaminte
Incaltaminte sursa foto pixabay

Infractori cibernetici necunoscuți au clonat site-ul unui cunoscut brand de încălțăminte, înșeland zeci de români. Una dintre victime, din județul Alba, a fost prejudiciată de 777 de lei, potrivit ziare.com.

Femeia, care a vrut să își comande două perechi de pantofi, a realizat că a intrat pe site-ul clonat după ce nu a primit confirmarea comenzii.

 Ea a depus plângere la poliție, dar dosarul penal a fost închis deoarece nu s-a reușit identificarea infractorilor. Este vorba despre un site care imită pagină de internet a producătorului de încălțăminte Solomon. ”Întrucât nu a primit e-email de confirmare a comenzii și știa că acest site de obicei confirmă comenzile, a verificat încă o dată veridicitatea site-ului, ocazie cu care a constatat că de fapt site-ul de pe care comandase se numește (…), acesta având interfața și toate detaliile identice cu cele ale site-ului salomon.ro.

Atunci și-a dat seama că site-ul era fals.

Astfel că și-a verificat și aplicația BT Pay pentru a vedea stadiul plățîi. Ocazie cu care a constatat că îi fuseseră retrași 777,83 lei de către comerciantul (…), și nu 650 de lei cât ar fi fost comanda. Femeia imediat a sunat la bancă pentru blocarea cardului bancar și pentru a contesta plata efectuată. Reprezentanțîi acesteia au îndemnat-o să depună plângere în acest sens. Din documentele înaintate, persoana vătămată a depus refuz de plată care a fost soluționat favorabil clientei la data de 20.03.2023, urmând ca suma să fie recuperată prin întocmirea dosarului de despăgubire”, se arată în hotărârea instanței. Doi tineri jefuiți în Parcul Tineretului din București