Ministrul Gabriela Firea, prezentă la prima ediție a Galei Future Economy: Antreprenorii sunt cei care mișcă motoarele economiei

Ministrul Familiei a apreciat faptul că jumătate dintre premiile de la această gală au fost înmânate unor doamne

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a fost onorată să participe la prima ediție a Galei Future Economy, organizată la Palatul Parlamentului de Ziarul NEWS și Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton – ADAA. Potrivit ministrului Gabriela Firea, la „La Future Economy Gala” a fost premiată excelența în business, reușitele antreprenorilor și ale companiilor într-o perioadă extrem de grea, marcată de evenimente care au pus la încercare economia mai mult decât oricând, nefiind trecute cu vederea, fiind aplaudate așa cum meritau.

Gabriela Firea: Antreprenorii sunt cei care mișcă motoarele economiei, cei care au mereu soluții, oamenii pentru care nu există nu se poate, oamenii care nu renunță

Într-o postare pe pagina de Facebook, Gabriela Firea îi felicita pe toți premiațîi galei, subliniind faptul că absolut toată lumea a făcut eforturi incredibile în acești 2 ani, dar pentru antreprenori și companii a fost o luptă contracronometru. Gabriela Firea i-a înmânat un premiu de excelența pentru contribuția la susținerea tinerilor din România lui Alin Văleanu, președintele Directoratului Fondului Român de Contragarantare. „Au fost eforturi considerabile ale echipei ministerului pe care îl conduc, împreună cu specialiștii din FRC pentru cele două programe de creditare a tinerilor – “Student Invest” și “Family Start” – care pot fi deja accesate la CEC Bank, CreditCOOP și Libra Bank”, a transmis Gabriela Firea, pe pagina de Facebook. La eveniment au participat Florin Spătaru, ministrul Economiei, Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, senatorul Anca Dragu, Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR Mugur Isărescu și reprezentantul Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, dar și reprezentanți de marcă din companii naționale, multinaționale, mediul academic, instituțîi publice, mass-media, societate civilă.

Gabriela Firea a apreciat faptul că jumătate dintre premiile de la această gală au fost înmânate unor doamne

„Subliniez, încă o dată, că avem multe femei de succes în România și ele trebuie promovate cât mai mult. Tocmai din acest motiv am inițiat un proiect legislativ pentru introducerea cotelor de gen în administrația publică. Am propus că 30% dintre locurile din consiliile de administrație ale companiilor de stat și pe listele electorale la alegerile locale să fie ocupate de femei. Sunt convinsă că proiectul va primi votul majoritățîi parlamentarilor”, a conchis Gabriela Firea.

Gabriela Firea: A fost publicat pentru consultare regulamentul programului social de creștere a natalității