Diana Șoșoacă
Diana Șoșoacă

Senatoarea Diana Șoșoacă a afirmat într-un interviu acordat Adrianei Bahmuțeanu (Cetățeanul.net) că a primit o ofertă „de nerefuzat”, aceea de a fi premierul României sau măcar ministru de Justiție. Mai mult, că oferta „venită de sus” a fost menită să o facă „să tacă”, ba chiar a amenințat că dacă va fi arestată pentru repetatele ieșiri antivaccinare va deschide „cel mai mare proces internațional” împotriva lui Cîțu și Iohannis.

„Mi s-a făcut oferta inclusiv să fiu prim-ministru. Ca să ştiţi, doar să tac”, a declarat Diana Șoșoacă. Întrebată cine i-a făcut aceste oferte, senatoarea a refuzat să dea un răspuns concret, precizând doar că a refuzat oferta. „Nu contează, de către cei de sus. Mi s-a făcut ofertă de ministru al Justiţiei, am refuzat”, a mai spus parlamentarul neafiliat.

Diana Șoșoacă: „Își dau foc la valiză”

De altfel, aceasta a încercat să tragă un semnal de alarmă cu privire la solicitarea făcută de Florin Cîțu, ca urmare a scandalului de la Centrul de vaccinare din județul Iași, în care a fost implicată și Diana Șoșoacă, de sancționare cu fermitate de către toate instituțiile statului.

„Este o mare problemă a României, în acest moment, pentru că senatoarea Șoșoacă nu s-a oprit”, a afirmat parlamentarul, vorbind despre sine la persoana a III-a. „Nu am căzut ca ceilalți ofertelor care mi-au făcut (…) Pentru ei ar fi minunat să mă închidă, că ar scăpa de gura mea. Numai că ei nu știu că în momentul ăla își dau foc la valiză, s-a terminat, și național și internațional. Eu am anunțat în niște organizații internaționale de ceea ce s-a întâmplat. Sunt peste 50 de avocați la nivel internațional în alertă, în acest moment, nu au decât să facă acest lucru (n.r. să o aresteze), dar dacă vor să avem cel mai mare proces internațional împotriva Guvernului României și al Președintelui României, nu au decât să vină să mă aresteze. Să știți că pe mine mă iubesc pușcăriașii, am ajutat destul de mulți în pușcărie. Și sunt sigură că vom îndeplini planul marelui Eminescu”, a mai declarat Diana Șoșoacă.

Premierul Florin Cîțu a transmis, vineri, că instituţiile statului nu ar trebui să fie timide în campaniile antivaccinare și împotriva măsurilor de prevenire a răspândirii Civid.

 „Sunt foarte ferm. Orice acţiune care este făcută pentru a opri campania de vaccinare trebuie sancţionată cu fermitate de toate instituţiile statului. Am văzut că a mai fost un incident la Botoşani, deci nu putem tolera aşa ceva. Ieri în Parlamentul României am văzut deputaţi şi senatori ai unui partid care erau acolo fără mască pe toată durata acelei busculade pe care am văzut-o cu toţii. Este inadmisibil şi le cer instituţiilor statului să-i amendeze pe cei care nu respectă legislaţia, indiferent de funcţiile pe care le au în statul român“, a spus premierul Florin Cîţu.

Citește și: Diana Șoșoacă, protest în fața unui centru de vaccinare din Iași