AUR cere Primăriei Capitalei să revină asupra traseului „Bucharest Pride”

Reprezentanții AUR consideră că marșul de pe Calea Victoriei discriminează proiectul „Străzi deschise” prin suspendarea acestuia din urmă, chiar și numai o seară.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere PMB să revină asupra deciziei de a permite desfășurarea „Bucharest Pride”, marșul LGBTIQ+, pe Calea Victoriei, în data de 14 august, și să se asigure că această manifestație va fi organizată strict în condițiile legii, „fără a sfida societatea românească și valorile culturale și spirituale ale cetățenilor României”, potrivit unui comunicat de presă transmis de partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu.

În opinia reprezentanților AUR, Primăria Municipiului București „a cedat  prompt în fața tuturor pretențiilor” asociațiilor din sfera „activismului deja politic al LGBT+”, mai mult, că manifestația pe care o organizează cei de la Asociația Accept este una „în condiții nelegale, sfidătoare și discriminatorii la adresa întregii societăți românești”.

După expunerea mai multor motive pentru care acest marș nu ar trebui să se desfășoare la locul și data anunțată, adică pe Calea Victoriei – zonă transformată din 29 mai în zonă pietonală la fiecare final de săptămână, dar mai ales că 14 august reprezintă un „reper cardinal pentru societatea românească – începutul liturgic al praznicului Adormirii Maicii Domnului”, cei de la AUR consideră că se încalcă art 375 din Codul Penal.

„Știm ce va presupune manifestația de sâmbătă. Se va încadra la Art. 375 din Codul Penal, care pedepsește ultrajul contra bunelor moravuri, mai precis: fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârşeşte acte de exhibiţionism sau alte acte sexuale explicite. Nu vom mai menționa și faptul că la marș vor participa, cel mai probabil, și adolescenți sau chiar copii, ceea ce contravine, de asemenea, legilor din România”, se mai arată în comunicatul sus-menționat.

Mai mult, reprezentanții AUR consideră că aprobarea unui astfel de eveniment trebuie aprobat după stabilirea unor condiții pentru toți cetățenii. „Într-o societate în care există un singur standard de respectare a legii, și nu un amalgam vâscos de standarde – în funcție de cine țipă mai tare sau de agende politice nedemocratice -, aprobarea unui astfel de eveniment trebuie să se stabilească în aceleași condiții aplicabile tuturor celorlalți cetățeni”, a concluzionat Partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

Citește și: Laboratorul de cyborgi al „domnului” Simion