35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii, au fost găsite la sediul unei firme din județul Galați.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale, iar administratorul firmei este cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice.

Conform Digi24, „aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kilograme de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținut ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată”, se arată într-un comunicat al Poliției. În cadrul aceluiași control au fost găsite și cele 35 de tone de azotat de amoniu, depozitate în condiții improprii.

Reamintim, în mai 2004, la Mihăilești, un tir cu 20 de tone de azotat de amoniu a luat foc și a explodat. În urma incidentului au fost ucise 18 persoane, între care și doi jurnaliști, precum și importante pagube materiale.

Săptămâna trecută, în portul din Beirut a avut loc explozia a circa 2.700 de tone de nitrat de amoniu depozitate de şase ani în condiţii necorespunzătoare, în urma căreia s-a soldat cu 157 de morţi şi circa 5.000 de răniţi.

Citește și: Incendiu de vegetație la Periș, lângă București

Hashtag News